Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - chyba sie poddaje...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-07-16, 08:39   #7
asinek
Raczkowanie

Re: chyba sie poddaje...

kfiatuszek napisał(a):
> brzmi interesująco ... faktycznie dosc drogi, ale mozna by sprobowac... moglabys napisac cos wiecej? zamawia sie go zza granicy? w polsce nie sprzedają?

Wychodze na snoba .
nie, nie sprzedaja go ani w Polsce ani w Europie (poza Wielka Brytania). Poza tym w sklepach o ile wiem tez tego nie mozna dostac - sperzedaz tylko wysylkowa. Ten adres www ktory podalam wyzej jest po prostu najtanszy - koszty przesylki z Kanady sa nieporownanie nizsze niz z USA.

O podkladzie (kolory mozna obejrzec na http://www.sephora.com) - jest w pudrze, ale to taki smieszny tlustawy w dotyku puder. W opakowaniu jest go naprawde b. malo - tylko 9 g., ale jest wydajny. Dla wielu osob wazne jest ze jest w nim zero chemii, tylo skladniki wystepujace w przyrodzie (rozne zmikronizowane mineraly) - przyznam ze mnie to zwisa :P. Ma naturalny SPF 15 (UVA i UVB). Naklada sie toto pedzlem - technika podobna jak np. w przypadku ziemii egipskiej (tak to chyba sie nazywa - chodzi o rodzaj pudru brazujacego - znam tylko niemieckie nazwy, sorry) - b. mala ilosc ruchem kolistym.
Mnie najbardziej powalilo to ze on naprawde swietnie kryje a w ogole prawie go nie widac . Gdyby umial jeszcze zwezac pory to bylby absolutnie genialny . A ja mam bardzo jasna cere z tu i owdzie pojawiajacymi sie czerwonymi plamami, po tym podkladzie wyglada idealnie. I jak nieumalowana. Po prostu - sliczna cera

> a co do Revelonu - slyszalam ze to ciezki podklad... a ja takiego nie chce...

hm, uzywalam ColorStay pare lat temu i nie wydawal mi sie ciezki. Fakt ze to byla "stara" wersja i moze cos sie zmienilo. Byl lekki i swietnie kryl i matowil, ale - uwaga - on wysusza. Wiec dla mnie nie wchodzi w rachube . Ale jesli nie masz suchej cery to mysle ze jest godzien uwagi.

Poza tym moze masz po prostu wrazliwa cere i powinnas uzywac czegos do takiego rodzaju cery? Pharmaceris A jest niezly (probowalam sensilium C i kremu witaminowego - bardzo "uspokajaja" cere ...)

pozdrawiam
asinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując