Dot.: Żel , akryl, jak samemu zrobic? - totalnie niewtajemniczona prosi o radę:)
Cytat:
Napisane przez Suzi_Sun
Witam Was wizazanki i zwracam sie z ogromna prosba o pomoc, a raczej doinformowanie mnie. Otoz nie znam sie za bardzo na sztuce jaka jest robienie paznokci (no procz rozmaitych wzorkow jakie robie sama sobie i czasem kolezankom).
Chcialabym zrobic sobie zelki - na swoich naturalnych paznokciach (nie interesuja mnie doklejane tipsy). Wiem ze jest to dosyc drogie w salonach - 80zl + co 3 tyg wypelnianie za kolejne 80 zl. Zamiast tego wole sobie kupic lampe na allegro i ze dwa zele. Tym to sposobem moge miec zelki na dluuugi okres czasu za male pieniadze.
Moje pyt brzmi JAKA LAMPE WYBRAC , i JAKIE ZELE (dobrej jakosci) kupic na allegro zeby nie wywalic kasy w bloto. Czym je nakladac - jakimi pedzelkami i czy na zwyklym lakierze bedzie sie trzymal zel czy akryl (tu tez nie wiem czym sie roznia) - tak zeby przedluzyc trwalosc lakieru.
Jednym slowem - jaki zestaw wystarczylby do tego zeby zrobic sobie optymalnie dobrze i nie drogo SAMEMU paznokcie.
Ah i w jaki spsob sie sciaga zel czy tam akryl z paznokcia? Jest jakis rozpuszczalnik do tego czy trzeba sciarac jakimis bloczkami?
Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz - mysle ze na tym forum jest wiele wizazanek, ktore wiedza na ten temat absolutnie wszystko.
pozdrawiam serdecznie
|
czy ja dobrze zrozumiałam?? ty chcesz nakładac zel NA lakier?? 
ja bym ci jednak nie radziła samej sobie robic pazurów... nawet jesli to tylko utwardzanie naturalnej płytki...
pozatym o nakładaniu zelu na naturalne pazurki były juz wątki... wystarczy poszukać w wyszukiwarce
|