2016-06-04, 10:23
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Witam w 20 tygodniu.
Cytat:
Napisane przez Hiacinta
Ja tylko powiem, że o założeniu cewnika decyduje lekarz i robi się to w ostateczności i to na każdym oddziale, bo to duże ryzyko infekcji dróg moczowych. To mają w głowie wszyscy i nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby pacjent nie był podprowadzony do wc, jak jest chodzący. Co do płacenia, to powinien być oficjalny cennik, jeżeli jest możliwość indywidualnej opieki czy położnej, czy lekarza. Dawanie pod stołem jest niesmaczne, ja nie wiem jaką trzeba mieć moralność, żeby brać kopertę, a sporo dalej faktycznie bierze.
|
Też tak uważam.
Mamy zarobki jakie mamy. Nie tylko pielęgniarki są słabo opłacane. Decydując się na jakiś zawód, dowiadujemy się jakie czekają nas zarobki. Uwazam, ze te pieniądza za tak odpowiedzialna pracę, są śmieszne, ale dawanie kasy pod stołem nakręca spiralę korupcji.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84
dzien doberek!
ja od rana siedze na allegro i przegladam sukienki. nie wiem czy wiecie ale jak narazie nadaja 460 stopni w cieniu 
mam pootwierane chyba ze 30 zakladek, poporostu przepadlam. do tego stopnia ze zapomnialam sobie zmierzyc cukier po sniadaniu 
byc moze to moja osttania ciaza (byc moze, bo w sumie to chcialabym 3 ale zobaczymy jak to bedzie przy dwojce  ), idealnie mozna brzuszek pokazac w lato i chcialabym troche przyszalec. tym bardziej ze pierwsza ciaze przechodzilamw tiszertach i dresach 
takze tego 
jak narazie zakochalam sie w tych
http://allegro.pl/maxi-sukienka-szyf...996114183.html
i
http://allegro.pl/elegancka-ciazowa-...190270781.html
tylko nie wiem jak z dlugoscia bo narazie slinie sie do monitora i nie chce mi sie podniesc doopki zeby sie zmierzyc 
|
Pierwsza ładna, druga raczej na chlodniejsze dni.
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa
Dzień dobry ! 
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------
Dziewczyny szybciej da sie poznać na usg dziewczynkę czy chlopca? Która płeć częściej jest mylona?
|
Nie wiem jak to wygląda ogólnie, ale u mnie i moich znajomych, szybciej bylo widac chłopaków. Moja córka pokazała kim jest raz, na polowkowym. Jakieś te baby nieśmiałe. Co do zmian płci, to znam w jedną i drugą stronę.
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna
O jakie ładne, chyba brałabym obie.  Mnie się ostatnio udało wyhaczyć kilka sukienek w SH, jak będę miała wenę to zrobię jakieś zdjęcia.
Jeżeli chodzi o szpitale, to wybrałam mniejsze zło, ze względu na lokalizację mam ograniczony wybór.
A gdzie ja pisałam o o kopertach przed wykonaniem należnej usługi? Przed porodem nie wezmą kasy, o to już z ciekawości pytałam. Uznasz że opieka była należyta? Honorujesz ją wedle uznania po wszystkim. Nie widzę problemu.
|
Każdy robi jak uważa. Pieniądze, to nie kwiaty. Czy dasz je przed, czy po, nic nie zmienia.
Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2016-06-04 o 10:19
|
|
|