Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
hej dziewczyny...ale pospałam
Cytat:
Napisane przez scoiatael86
No to mamy podobny zestaw  u mnie Juul w kolejce a dziecisawazne.pl w zakładkach
wgl zrobiła mi się kreska na brzuchu  kilka dni temu ją zauważyłam  śmieszne to
Może Was zainteresuje, kod -20% do Smyka, ważny do jutra: https://www.pepper.pl/kupony/20-zniz...uty-smyk-21942
|
ja też mam kreskę,taką cieniutką..
Cytat:
Napisane przez pati0090
witam
dziś miałam przywilej jako kobieta w ciąży w Agata Meble  ze względu na to, że ją wczoraj u nas w mieście otworzyli są ogromne kolejki i mega promocje. Ze względu na to, że nam te promocje przy remoncie na rękę kupiliśmy na raty narożnik i meblościankę. Oczywiście kolejka do rat kosmos. Pani z obsługi zauważyła mój brzuszek i ominęłam tą kilometrową kolejkę i zostałam obsłużona jako pierwsza  dostałam jeszcze wodę niegazowaną od pani od rat  ludzie zrobili minę tylko wkurzoną i przewracali oczami ale nic nie mówili
|

Cytat:
Napisane przez virginia
Wiesz, Natalka leżała w DSK jak miała 9 m-cy i wtedy miała badania na refluks i wyszły pozytywnie, potem na wizycie prywatnej dr doszedł do wniosku, że już jej przeszło (a to może po prostu leki działały  ). Inna sprawa, że od kilku dni sami zaczęliśmy unikać rzeczy, które przy refluksie nie są wskazane - odstawiliśmy kwaśne rzeczy, karmimy ją ostatni raz max 2 godz. przed snem itp i zdecydowanie mniej kaszle, nie wymiotuje też a wcześniej zdarzały się takie 'fontanny' więc może jednak coś jest na rzeczy....
A co do alergii to niestety w tym wieku testy nie są jeszcze miarodajne więc trudno to zbadać i stwierdzić na 100% ale przeprowadziła ze mną rzetelny wywiad - czy są w rodzinie alergicy, czy chrapie w nocy itd.
O bratowej to mogłabym książkę napisać ale szkoda moich nerwów i Waszych. Powiem Wam tylko o jednym jej zagraniu - kiedyś wybraliśmy się razem z nimi i moimi rodzicami na taką mini-wycieczkę, usiedliśmy na ławkach (w plenerze) coś zjeść, brat usiadł tak po środku a ona do niego z tekstem 'ty siedzisz ze swoją rodziną czy z TAMTĄ rodziną'....no wiecie co, chociaż ze względu na rodziców, którzy też dużo jej pomagali/pomagają mogłaby sobie takie komentarze darować ale ona nawet jak jest w Kościele na mszy a za nią siedzi moja mama - jej teściowa przecież - to nawet się z nią nie przywita, nigdy pierwsza nie podejdzie itd. a najlepsze, że za taką świętą się uważa....
|
to w takim razie mam nadzieje,że szybko i efektywnie córci uda się pomóc..
Cytat:
Napisane przez Krefetka
Kupiłam koszule do porodu i karmienia najtańsze z aleg. Kupiłam biustonosze do karmienia dwa jeden piękny drugi szmaciany zeby po szpitalu nie pląsać z obwisłym cycem ( ciekawe czy bedą dobre ?? Najwyżej odeśle). Zamówiłam z gemini ale tylko rzeczy dla siebie i proszek do prania. ( zamowienie dla dziecka w następnym miesiącu).
Znalazłam pościel, wybrałam łóżeczko, materac (zakup tez w następnym miesiącu raczej)
Na więcej siły mi nie starczyło
Chyba ze bedzie gdzieś promocja czegoś i ja wypłatę dostanę
Teraz juz chyba padam. Spokojnej nocy i kolorowych snoof.
Wysłane za pomocą magii
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------
Chandra???? Why???
Upały chyba za mało Tobie dokuczają
Wysłane za pomocą magii
|
za zakupy..ostro idziesz do przodu..
Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla
Dziewczyny, nie macie wrazenia, ze te tygodnie zasuwaja teraz jak szalone? 32...Bosh, toż to za 5 mozna rodzic :O
Ja koszule do karmienia tez kupuje byle jakie-chce tylko na zakladke, a nie rozpinane. Rodzic bede w jakims zdezelowanym podkoszulku tz. Staniki mam dwa bawelniane z tkmaxx, w ktorych cala ciaze laze-rosna razem z cyckami (nie maja miseczek, fiszbin-takie sportowki troche)  Jak juz sie dowiem, czy bede karmic, zobacze, jak piersi sie zachowuja (dzis kolezanka napisala mi, ze jak sie napelnia to ze dwa rozmiary wieksze sa :p) i wtedy ew. zainwestuje w cos ladnego.
Dzis puszczalam Ninie (znow mi sie podoba :sciana: Tz stwierdzil, ze nie gada ze mna juz na ten temat dopoki mala sie nie urodzi  ) rozne kawalki i tak: Czajkowskiego ma gdzies-tak samo jak Mozarta i Boccielliego. Smerfny las takze jej nie ruszyl, za kaczke-dziwaczke dostalam poteznego kopa, wiec wylaczylam, za to piosenka Wodeckiego do Pszczolki Mai za kazdym razem wzbudzala spora aktywnosc, ale bez nerwowych kopow. No coz, muzyki powaznej to my raczej nie posluchamy wspolnie
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------
Fajny artykul: http://www.buggygym.pl/blog/skad-sie...ama-zje-bigos/
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
zasuwają niesamowicie..
np ja, Krefetka i Pati zaczynamy dziś 30tc(chyba bo się gubię)
czytałam..fajny artykuł..
Cytat:
Napisane przez agnszp
Tez mam wrażenie ze tygodnie zasuwają jak szalone....tylko początku ciąży mi sie dłużył ale odkąd stuknal 20 tydzień to bardzo szybko zlatują
Dzis pograliśmy z tżtem w tenisa godzinkę, pierwszy raz w tym sezonie i pewnie jeden z ostatnich  Bo co prawda energię do grania miałam (większa chyba niż przed ciąża, kiedy cała energię wysysaly ze mnie chyba tabletki anty), to jednak plecki troche bolą :/
Jutro jedziemy na chrzciny, także kolejny wydatek, całe scZescie to juz ostatnia taka impreza w tym roku raczej 
Nie wiem czy pamiętacie ale kilka miesięcy temu Wam pisałam ze mam dylemat czy lecieć na euro do paryza bo mamy zorganizowany i opłacony juz cały wyjazd od wielu miesięcy. I oto miesiąc temu anulowali nam nocleg na airbnb  uznałam to za znak ze nie powinnam jechac i zrezygnowałam. Tżet miał dalej jechac z kolegami, opłacili sobie nowy nocleg na airbnb i dzisiaj tez go im anulowali  a wylot maja 11 czerwca także próbuje usilnie namówić tżeta zeby nie leciał 
|
odważna jesteś z tym tenisem..
na tym etapie to bałabym się zostac sama na parę dni..
Cytat:
Napisane przez Krefetka
U mnie w brzuchu dziecko włącza sie jak tylko usłyszy uwerturę 492. Mozarta wesele figara akt 1 inna muzyka praktycznie mogłaby nie istnieć.
Zauważyłam jeszcze ze jak rozmawiam po angielsku (korki siostrzenicom udzielam) to dzieć sie aktywuje jak tylko słyszy inny akcent. Muszę sprawdzić jak działa hiszpański i niemiecki
Do mnie dziś teściowa przyjeżdża na obiad a ja jeszcze nie wymyśliłam co podam.
Macie jakies propozycje? Teściowa wcina mięso wiec żadnych ograniczeń nie ma [emoji15]
Milego dnia
Wysłane za pomocą magii
|
z tymi językami to ciekawe..
propozycje dla teściowej? a to zależy czy ma jej smakować i chcesz,żeby wpadała częściej czy ma ją osłabić,żeby nie smęciła..
|