Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - HISTORIA SZTUKI i co jeszcze?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-10, 14:10   #1
PytamIBladze
Raczkowanie

Lightbulb

HISTORIA SZTUKI i co jeszcze?

Jestem na 2. roku historii sztuki, ale szczerze - pomimo tego, że sztukę i kulturę uwielbiam, interesuje mnie to studia mnie zawiodły i nie dały mi nic (nauki jest dużo, ale głównie rzeczy, które nigdy, ale to nigdy mi się nie przydadzą nawet samej dla siebie)

Pytanie - co ja chcę po ty robić?! A no mam kilka pomysłów, aktualnie pracuję w muzeum jako przewodnik i właśnie zawód przewodnika mnie mocno zainteresował. Na pewno będę chciała chociaż spróbować iść w tym kierunku. Wiem, że to niepewna praca, ale... wydaje mi się, że byłabym w tym dobra oraz spełniona.

Nie wiem, czy iść na II stopień HS, nie bardzo widzę w tym sens... nie chcę się już męczyć. Ale na co mogłabym pójść? Powinno się to chociaż trochę pokrywać i myślałam tutaj o: animacji kultury (bardzo praktyczny kierunek), kulturoznawstwie (spec. wielokulturowość), turystyce historycznej. Generalnie te kierunki w moim mieście mają zajęcia w dużej części praktyczne, co dla mnie byłoby wybawieniem, ponieważ obecnie jest pod tym względem tragicznie.

Myślę także o 2. kierunku (chociaż żeby zrobić z niego licencjat) tylko, że nie do końca mam pomysł. Interesuję mnie historia, sztuka, wielokulturowość, podróże - co mogłabym ze sobą począć? Szukam inspiracji!

Wiem, że z pracą targedia straszna! Jednak już na studiach pracuję, udzielam się w wolontariacie kulturalnym itp. Szczerze, to nie wyobrażam sobie innej dziedziny niż sztuka/kultura, którą mogłabym się zajmować.

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2018-03-24 o 14:23 Powód: przywrócenie usuniętego posta
PytamIBladze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując