Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Informatyka: UAM czy PP?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-10, 16:15   #7
201606270916
Konto usunięte

Dot.: Informatyka: UAM czy PP?

Cytat:
Napisane przez LightLeaf Pokaż wiadomość
To widzę po wypowiedzi, że podstawowy kierunek mamy z podobnej dziedziny.

Co do laboratoriów. Na pierwszym semestrze z Wprowadzenia do informatyki tak było, że byliśmy pozostawieni sami sobie. Byłam bardzo rozczarowana. Okazało się że akurat na moim roczniku testowano z tego przedmiotu jakiś kijowy sposob nauczania i mieli narzucone z góry prowadzący laby, żeby tak robić.
Zmienili z tego co wiem, bo to porażka była.

To nie są lamerskie pytania. Na reszcie zwykle było wprowadzenie. Ale też fakt, że więcej się ogarniało i samodzielność już po pierwszym semestrze mi się zwiększyła.

Rozważ, ja polecam, jestem zadowolona. Przyszłam jako zielony łoś rozmawiając z absolwentami i obserwując rynek. Umiejac napisać Hello World w C++ i Fibonacciego... Da się.

Jak uważasz, że dasz radę na dziennych to go ahead, zawsze się możesz przenieść (u nas się przenoszą bez problemu).
Dzięki! Takiej wypowiedzi jak to pogrubione mi było potrzeba Żałuję że będąc po liceum dałam się porwać obiegowym opiniom "informatyka tylko dla pasjonatów, jak nie umiesz programować od gimnazjum to nie masz tam po co iść" przez co odpuściłam. W ogólniaku zresztą programowanie mnie ominęło - było tylko tworzenie stron internetowych; na studiach był Scilab i Matlab w dość zaawansowanych zastosowaniach to może nie będzie aż tak źle? Po to są studia żeby się nauczyć Tak czy inaczej coraz bardziej napalam się na tę informatykę
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując