Step by Step ''Silver''
TWARZ- korektor Magic HR #1, podkład MK Medium #100, puder prasowany Juvena, sypkie pryzmy Soft White, róż Pupy, srebrzysty puder sypki Bourjois
OCZY-paletka do brwi Sephory, szara konturówka Avonu, biały Cantare, szarości z paletek podwójnych prasowanych APC # 24 i 25, czarna kredka, czarny cień #7 IB, srebrzysty sypki cień #25 IB, opalizujące srebrne gwiazdki, klej do sztucznych rzęs, czarny tusz Catrice
1. Rozjaśniamy miejsce pod brwiami i wewn. kąciki białym matowym cieniem Cantare
2. Linię górnych i dolnych rzęs podkreślamy czarną kredką
3. Zewn. kąciki akcentujemy ciemnoszarym błyszczącym cieniem APC (podwójne prasowane #25)
4. Ruchomą częśc powieki od strony wewn. aż do granic ciemnego koloru pokrywamy jasnym szarym błyszczącym cieniem (#24 APC)
5. Pędzelkiem rozcieramy granicę pomiędzy dwoma kolorami
6. Czarnym cieniem IB na mokro rysujemy kreskę przy górnych rzęsach
7. Rozcieramy dolną powiekę aplikatorem
8. Od wewn. kącika do 1/3 długości oka nakładamy na dół jasny srebrzystoszary cień prasowany (APC#24)
9. Cały dół nabłyszczamy sypkim cieniem na mokro (IB#25)
10. Ruchomą powiekę pokrywamy sypkim cieniem (IB #25)
11. W kąciku zewn. oka przyklejamy ozdobę-opalizującą srebrzystą gwiazdkę (patyczek kosmetyczny maczamy w kleju i robimy kropkę na skórze. Dociskamy palcem ozdobę i chwilę przytrzymujemy)
12. Przyklejając gwizdki staramy się by były one równo nałożone
13. Wewn. stronę dolnej powieki przyciemniamy czarną kredką
14. Tuszujemy starannie górne i dolne rzęsy
USTA- błyszczyk H&M
We wszystkich moich dzisiejszych propozycjach zmuszona byłam nieco wyretuszowac czoło. Przechodzę kurację różnymi lekami regulującymi hormony które w przykry sposób działają na mój organizm, co objawia sie m.in. plamami, suchymi plackami i pęcherzykami na skórze. Mam nadzieję że wybaczycie ten retusz, ruszyłam tylko czoło by całośc prezentowała się estetycznie, w makijaż nie ingerowałam