2007-12-30, 21:07
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chow chow
Cytat:
Napisane przez mała82
Mój niestety nie ma rodowodu  Jego ojciec miał a matka nie. Jechałam po niego aż 300 km  nazywa się Drejk. Nie mam innych zwierząt, w ogóle to pierwszy pies w moim życiu. Dostaje suchą karmę royal canin medium junior, ale przepada też za ryżem z kurczakiem lub wołowiną i marchewką. Ogólnie ta rasa ma problemy skórne i mój piesek zaczął się wygryzać i weterynarz stwierdził alergię na pokarm, ale poprzestanie na samej suchej karmie nie pomogło i zadzwoniłam do hodowcy, od którego kupiłam Drejka. Powiedział mi, że to nie alergia na pokarm tylko ze względu na grubą skórę i gęstą sierść oraz ogrzewanie w domu on się drapie bo zmienia futro. Więc teraz daję mu więcej gotowanego jedzonka, częściej czeszę i wypuszczam na ogródek. Zobaczymy czy to pomoże. Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo. Twój psiaczek też śliczny.
|
Polecam ci karme Purina Pro Plan ja mam goldena wcina az mu sie uszy trzesa, a royal canin jest droga a Purina tez nie jest tania ale dobra (nie mowie ze royal canin jest zly tez jest dobry tylko drogi) Uważaj jak ktoś kto dlugo tu pisze wejdzie powie ci ze kupilas kundelka (jest to troche prawda, ale wazne ze go bardzo kochasz, jezeli chcesz sie czegos dowiedziec pisz , nie mam takiego psa jak ty ale troche sie znam na psach i u mnie na osiedlu jest pani co chodzi z pieknym chow chowem.
Pozdro dla ciebie i Drejka(fajoskie imionko)
|
|
|