Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Soczewki
Wątek: Soczewki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-08-19, 09:56   #9
jaszmurka
Zakorzenienie

Dot.: Soczewki

Ja noszę soczewki od jakiś 3 lat i na początku tak jak każda z nas przechodziłam męczarnie jeżeli chodzi o ich zakładanie. Ale z każdym dniem było coraz lepiej.. mi to zajęło chyba z tydzień jak nie dłużej.. opanowanie całego tego systemu, bo nigdy wcześniej nie wkładałam ot tak sobie palca do oka .Ile mnie to nerwów kosztowało! a nawet płaczu potrafiłam się rozryczeć ze złości . A to trzeba na spokojnie.. z żartem do tego podejść . Ja wkładam soczewki chyba po swojemu bo mi nie odpowiada to, jak inni tłumaczą.. że tu tym palcem przytrzymać to a tym to to nie dla mnie.
Ja wkładam je podtrzymując górną powiekę palcem wskazującym- a nakładam drugą ręką na palcu również wskazującym mam nałożoną soczewkę. Wkładam, mrugam i po bólu .
Ale wiesz... u mnie jak zaszłam do sklepu z soczekwami.. to mieli taką płytę CD, jak co zakładać. zdejmować. Wszystko pięknie ładnie opisane i do tego jest jeszcze głos pan który Cię informuje . Płyta się nazywa "Twój przewodnik po świecie soczewek kontaktowych" Zawiera wskazówki, animacje i filmy instruktażowe. (bausch&lomb)
Popytaj się u siebie może jest coś takiego
I trzymam kciuki.. już niedługo będziesz szczęśliwą posiadaczką szkieł kontaktowych bez większego wysiłku

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując