Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Język rosyjski - filologia czy kurs?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-12, 18:40   #1
wioola_j
Przyczajenie

Język rosyjski - filologia czy kurs?

Cześć,
Zastanawiam się nad studiami - Filologia Rosyjska - od tego roku, i w związku z tym szukam ludzi, którzy mają jakieś rozeznanie w temacie. Nie jestem do końca zdecydowana czy powinnam iść na studia czy na kurs.
Kurs byłby bardziej odpowiedni, jako że tam uczą samego języka, jednak wiążą się z tym inne rzeczy - pieniądze, jako że studia w Polsce są darmowe, długość trwania kursu itd.
Ja po rosyjsku nie mówię w ogóle, więc kurs musiałabym zaczynać od samego początku - tak jak i studia - ale czy ktoś z Was orientuje się czy są jakieś kursy (obszar całej Polski), które wyglądają trochę jak studia? Mam na myśli to, że nie interesuje mnie nauka języka po 90 minut 2 razy w tygodniu. Wiem, że jeśli zdecydowałabym się na kurs, to zajmie mi to dużo czasu, tylko niestety nie umiem obliczyć ile tak 'mniej więcej'. Chcę być w przyszłości tłumaczem, a studia nie są jedyną drogą. Od dawna szukam różnych kursów w internecie, jednak nie umiem sama sobie poradzić. Byłabym naprawdę wdzięczna za pomoc
wioola_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując