Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierwszy raz na siłowni
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-14, 16:36   #6
cava
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy raz na siłowni

Cytat:
Napisane przez ewa2509 Pokaż wiadomość
Cześć, postanowiłam zapisać się na fitness/siłownię - w przyszłym tygodniu idę pierwszy raz. Przeglądałam sobie róże wątki i fora jednak nie wiem za bardzo od czego zacząć...

Moim celem nie jest schudnięcie, a utrzymanie dobrej kondycji i stonowanie całego ciała, szczególnie uwzględniając brzuch, pupę i nogi. Wcześniej ćwiczyłam inny sport, więc moja ogólna kondycja jest dość dobra.

To co przychodzi mi do głowy na chwilę obecną to rowerek, bieżnia, orbitrek. Jednak wiem, że na siłowni znajduje się znacznie więcej sprzętu i chciałabym to wykorzystać

Czy na siłowni są zazwyczaj trenerzy do których mogę też normalnie podejść i zapytać o jakieś ćwiczenia/co by mi polecili?

Od czego radzicie mi zacząć?
Może proste pytania, ale idę na siłownię pierwszy raz i nie wiem trochę od czego zacząć
Jeśli zalezy Ci na realnej kondycji, sile podpartej wewnetrznymi miesniami a nie tylko zewnętrzną okładziną, to jednak proponuje zajecia fitness:
- trening funkcjonalny, body pump, moze sa u Was ketle, trampoliny, albo jeszcze coś innego, moze lekki crosfit- w klubach fitnes crossfit bywa, ale raczej niczym się nie różni od funkcjonalnego wiec spoko mozna iść.
Praca z wolnym ciezarem, oraz własnym ciałem zawsze da obiektywnie lepszy efekt niż maszyny i praca na izolowanych przez nie partiach.
martwe ciągi, rzuty piłka lekarską o ziemię/ścianę, wskoki na skrzynię o wiele lepiej ukształtują uda, pupe i brzuch niż maszyny.
+Maszyny zastępują prace głębokich miesni a to głebokie mięsnie sa rusztowaniem dla zewnetrznej muskulatury oraz siły.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując