Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studentki 2016/2017
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-14, 18:23   #103
heavydirtysoul
Raczkowanie

Dot.: Studentki 2016/2017

Cytat:
Napisane przez annambre Pokaż wiadomość
Wiem że to moja decyzja, każdy mi to mów, ale nikt tego nie szanuje. U mnie bardziej się rozchodzi o miasto: Warszawa czy Poznań. Do Warszawy mam niecałe 80 km, mam zapewnione mieszkanie, mnóstwo moich znajomych tam idzie, ogarniam komunikacje i byłam tam mnóstwo razy. Do Poznania mam 320 km, poszłabym sama, nigdy tam nie byłam, mam beznadziejny dojazd, ale jest specjalizacja, która jest moim marzeniem i wiem że byłabym w tym dobra. Boję się panicznie podjąć decyzje
No właśnie mam podobny dylemat, tylko u mnie Lublin czy Kraków/Poznań. Lublin blisko, łatwiej z mieszkaniem, niższe koszty, znajomi ludzie, rodzina mnie na to namawia - mówią, że będę mogła ich częściej odwiedzać, że będą mogli mi bardziej pomagać - będę mogła wozić pranie do domu, brać jakieś słoiki z jedzeniem , że długie rzadkie podróżowanie do domu będzie mnie męczyć i tak dalej, i tak dalej... a jednak chciałabym spróbować gdzieś dalej... chciałabym być rzucona na głęboką wodę, spróbować takiego życia na wlasną rękę, usamodzielnić się bardziej i w ogóle.
Jak będą niskie wyniki z matury to nie będzie problemu, bo wtedy się pewnie na UAM i UJ nie dostanę (zwłaszcza, że marzą mi się dość popularne teraz kierunki), ale mam nadzieję na lepsze wyniki oczywiście.
Mam wrażenie, że cokolwiek wybiorę, to będę żałować :x
heavydirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując