Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-15, 10:37   #4349
1qazse4
Raczkowanie

Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

Cytat:
Napisane przez monachee Pokaż wiadomość
Obiło Ci się o oczy gdzieś na YT film z ćwiczeń na torze, gdzie widać prawidłowe ułożenie sylwetki motocyklisty w zakręcie (ale nie raki hardcore jak na GP )? Zanim wyjechaliśmy z padoku, instruktorzy pokazywali nam jak się wychylać - skręcenie biodra w stronę zakrętu, zgięcie łokci, ułożenie ramion - próbuję znaleźć coś takiego na YT, żeby lepiej się przypatrzeć, bo mi to nie szczególnie wychodzi i nie mogę znaleźć. Może gdybyś coś takiego przypadkiem znalazła i podrzuciła to byłabym wdzięczna
Ja generalnie uważam ze szkolenia zbyt dużo uwagi poświęcają na pozycje na motocyklu. Jeśli sama jazda na torze ludzi na początku stresuje, to po co uczyć ich pozycji, jak na początku są spięci ja drut. Wiadomo, że to ładnie na zdjęciach wygląda, ale na torze liczy się prędkość, a żeby było szybko musisz czuć się dobrze, a będziesz czuła sie dobrze jeśli będziesz ściśle kontrolować linie przejazdu. Ostatnio byłam świadkiem jak instruktor pokazywał babce pozycje, wykład z 15 minut, po czym ona w tej pięknej pozycji pojechała w trawnik.

W innej pozycji będzie jechał gość co ma 1,90 na nakedzie a w innej babka 1,50cm na sporcie. Tak na prawdę pozycja ciała inaczej wygląda w wejściu w zakręt, inaczej w środku, a inaczej na wyjściu. Generalnie jak usiądziesz na motocyklu na sucho w pozycji którą przyjmujesz do zakrętu i jesteś w stanie puścić kierownice i zdjąć wewnętrzną nogę z podnóżka i nie spadniesz to masz dobrą pozycje , bo dobra pozycja to taka w której nie wisisz na kierownicy i wywierasz na nią wpływ tylko kiedy chcesz. Dużo filmów z książkową pozycja znajdziesz na stronie hiszpanskiej szkoły jazdy https://www.facebook.com/ksbsport/?fref=ts

Edytowane przez 1qazse4
Czas edycji: 2016-06-15 o 10:46
1qazse4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując