2016-06-15, 13:12
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna
Osz kurna  tu się należą owacje na stojąco...
Przypomniało mi się, że lekarze czasem też potrafią się machnąć przy szacowaniu masy dziecka, więc różnie to bywa. No i w pierwszych dobach życia niemowlakom spada nieco waga.
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------
Babcia ponoć płakała jak go zobaczyła  a mama po kilka razy liczyła mu palce, były takie długi i chude, że ciągle miała wrażenie, że jest ich za dużo.
|
Nas dwa tyg przed porodem nastraszono, ze na usg widac ze dziecko jest bardzo male i ma niedowage plus moje lozysko jest grubo zwapnione. A to bylo usg nowe, bardzo dobry sprzet. I co? Daniel mial 51 cm i wazyl 3640g, a na lozysku ani sladow zwapnienia. Teraz do tych pomiarow podchodzimy z dystansem.
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna
Szczerze to nie wiem czy to szacuje lekarz, czy sprzęt, wydaje mi się że lekarz na podstawie pomiarów.
Racja, nie kupuj innej poduszki, ja mam wielkiego rogala i dostaje w nocy szału, kiedy mam się z nim odwrócić na drugi bok, ciężko się z niego wyplątać. Dlatego zazwyczaj go obracam i śpię za nim, a nie wewnątrz
Takie ubranka kupiłam w 5 10 15, pajac w grochy i biały kombinezon to zdobycze z SH 
|
Sliczne ubranka
|
|
|