Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-15, 13:12   #2860
KarolinaNL
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Osz kurna tu się należą owacje na stojąco...

Przypomniało mi się, że lekarze czasem też potrafią się machnąć przy szacowaniu masy dziecka, więc różnie to bywa. No i w pierwszych dobach życia niemowlakom spada nieco waga.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Babcia ponoć płakała jak go zobaczyła a mama po kilka razy liczyła mu palce, były takie długi i chude, że ciągle miała wrażenie, że jest ich za dużo.
Nas dwa tyg przed porodem nastraszono, ze na usg widac ze dziecko jest bardzo male i ma niedowage plus moje lozysko jest grubo zwapnione. A to bylo usg nowe, bardzo dobry sprzet. I co? Daniel mial 51 cm i wazyl 3640g, a na lozysku ani sladow zwapnienia. Teraz do tych pomiarow podchodzimy z dystansem.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Szczerze to nie wiem czy to szacuje lekarz, czy sprzęt, wydaje mi się że lekarz na podstawie pomiarów.
Racja, nie kupuj innej poduszki, ja mam wielkiego rogala i dostaje w nocy szału, kiedy mam się z nim odwrócić na drugi bok, ciężko się z niego wyplątać. Dlatego zazwyczaj go obracam i śpię za nim, a nie wewnątrz

Takie ubranka kupiłam w 5 10 15, pajac w grochy i biały kombinezon to zdobycze z SH
Sliczne ubranka
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora