Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak wyleczyć ból dolnej części pleców?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-16, 20:50   #45
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Jak wyleczyć ból dolnej części pleców?

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Myślę, że nigdy nie jest za późno na zmianę postawy i to, że kadra na to przyzwala, tylko świadczy o upadku uczelni wyższych i przyczynia się do tego, że mniej pracodawców patrzy na dyplomy a sam dyplom niewiele znaczy. Dla mnie studiowanie w ten sposób to - szczerze mówiąc - byłoby marnotrawstwo czasu. Gdybym nie chciała się uczyć, poszłabym od razu "do zawodu" albo zaczęła rozkręcać swoją firmę, bo po co mi tytuł dla samego tytułu? Czułabym, że marnuję czas, przepisując ściągi na bezużytecznych zaliczeniach.
Nie we wszystkie dziedziny da się wejść z ominięciem etapu studiów. Na przykład wszystko związane z biologią molekularną, mikrobiologią lub inne działki wymagające wejścia do labu wyposażonego w sprzęty i odczynniki za miliony.
Cytat:
I nie twierdzę, że nigdy nic nie ściągnęłam, ale to są sytuacje rzadkie. Jeden-dwa przedmioty na kilka-kilkanaście w roku można tak zaliczyć. Czasem trochę się odpisze, pokombinuje. Ale to nie może być podstawa studiowania. Sytuacje, kiedy jest się zmuszonym przepisywać żywcem ze ściągi są dla mnie zawsze absurdem i zadaję sobie wtedy pytanie dlaczego wykładowca nie ułożył prostego testu, tylko woli czytać referaty na 10 stron każdy identyczny bo ze ściągi.
Mistrzostwo w hipokryzji
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując