Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-01-03, 18:07   #906
Christabela
Przyczajenie

Dot.: Guzek na piersi

Cześć dziewczyny!
Czy któraś z Was leczy się może w Centrum Onkologii w Krakowie na Garncarskiej? Jakie macie doswiadczenia?
Ja szczerze mowiac jestem nieco zdegustowana postepowaniem z pacjentem w tej placowce... Bardzo długie oczekiwanie na przyjecie przez lekarza, bardzo odlegle terminy badan... u lekarza kazdy pacjent spedza mniej wiecej 2 minuty..bo sa takie kolejki..
Już 3 razy tam bylam i dalej nie wiem co z moim guzkiem (najpewniej wlokniakiem wg lekarzy), mialam juz robione 2 badania usg, biopsje, ktora okazala sie jednak nie do konca miarodajna, poniewaz moj guzek jest niewyczuwalny palcami i nie ma pewnosci czy biopsja zostala dobrze wykonana.
Jedyne czego udalo mi sie dowiedziec, to to, ze nie kwalifikuje sie do zabiegu mammotomi, poniewaz guzek umiejscowiony jest zbyt gleboko, pomiedzy wiezadlami i istnieje ryzyko uszkodzenia miesni.
Skierowano mnie zatem ponownie na biopsje cienkoiglowa za 1,5 miesiaca - tym razem ma byc to biopsja z usg. Mijaja juz 3 miesiace od kiedy wykryto guzka wielkosci 14 x 18 mm a ja nie wiem co dalej, nikt nie mowi nic o wycieciu, ani o obserwacji... co robic? moze ktos ma podobne przezycia albo moglby polecic mi jakies innego dobrego lekarza - prywatnie (w Chrzanowie lub Krakowie)....
pozdrawiam was wszystkie ciepło
Christabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując