Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-22, 09:56   #4559
blotowlosa
summerlover

Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.

Cytat:
Napisane przez mukaa Pokaż wiadomość

W ogóle jakie macie doświadczenia z rodakami? jak reagują na Wasze związki? Ja czasem mam wrażenie, że niektóre nowopoznane osoby jakby spod byka patrzą, że się "wzięło niePolaka". Niemal jak zdrada narodu... Na szczęście nie wszyscy, są też ludzie otwarci. Chciałabym poznać parę polsko/norweską, tak, żebyśmy my babki sobie poplotkowały po polsku, a oni nie siedzieli jak na tureckim kazaniu (jak mnie znajomi ostatnio odwiedzili to rozmawialiśmy wszyscy po ang, a jak tak tęsknię za spontanicznymi rozmowami po polsku :P ale też tak, żeby TZ nie gapił się tępo w sufit, bo nie wie o co chodzi). Chyba zakręciłam za bardzo... To przez to, że dzisiaj spałam jakieś 4 godziny i to z przerwą :P
hmm ja się niespotkałam z jakimś innym traktowaniem, moi znajomi byli wręcz zachwyceni Słowakiem z kolei kumpel z PL chodził swego czasu z Azjatką, i wzbudzała raczej ogólne zainteresowanie (inna kultura, zwyczaje itp) niż jakieś negatywne odczucia.
Moim rodzicom też to nie przeszkadza, ale wiem, że np. mieli by problem z człowiekiem z krajów arabskich lub ciemnoskórym, taka polska mentalność.