Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poświęcające się mamy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-08-21, 17:44   #1
Boz
Zadomowienie

Poświęcające się mamy?

Ostatnio włączyłam się aktywnie w wątek o nieodpowiedzialnych mamach, ale mam teraz trochę odwrotny temat. Wczoraj byłam na spotkaniu grupki dziewczyn z którymi kilka lat temu spędzałam dużo czasu uprawiając aktywnie różne sporty. Przeraziły mnie dwie koleżanki. Dziewczyny są jeszcze młode trzydzieści trzydzieści parę lat. Dawno żeśmy się nie widział tak żeby pogadać w różnym czasie rodziłyśmy i tak się urwało. Teraz był czas by trochę pogadać . Mają dzieci w wieku od 6 do 12 lat. Ale po co ten przydługi wstęp:na standardowe pytanie " co u ciebie?" Zaczęły mi opowiadać o sukcesach syna córki o karierze męża. A na dociekliwe pytanie no ale co u Ciebie co Ty porabiasz? Odpowiadały no wiesz dzieci dom nie ma czasu pieniędzy. Przeraziło mnie to ja wiem że dla kobiety dom jest bardzo ważny ( sama mam kochanego męża i syna), ale czy możemy zapomnieć o sobie. Przecież one jeszcze kilka lat temu lubiły jeździć na rowerze na nartach nurkować. Teraz sport uprawia mąż z synem lub córką bo ona nie ma nawet roweru, bo szkoda pieniędzy, ( nie są to osoby biedne) bo nie ma czasu.

Wiem wiem małe dziecko do 3-4 roku życia potrzebuje matki codziennie, ale później dzieci same się odrywają a kobiety dają się zamykać w zaklętym kręgu garnków odkurzacza, obiadu. Mam pytanie co myślicie o takich poświęcających się matkach czy poświęcanie siebie swojego czasu w 100% dzieciom jest prawdziwą mądrą miłością?
Boz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując