2016-07-04, 11:07
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Napisane przez MK_02
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę bo już się nakręciłam...
Rozpoczęłam 15 tc. Jak na razie nie wyglądam jakbym była w ciąży. Mam lekko odstający brzuszek, ale nic po za tym. Nie czuję żadnych ruchów w brzuchu. Czuje się codziennie, normalnie. Dziś rano zagadały mnie koleżanki w pracy, że już dawno powinno być coś widać, a ja powinnam czuć pierwsze ruchy dziecka. Dały na przykład siebie, że jak one były w 15 tc, to już miały wyraźny brzuch i czuły odruchy dziecka. Byłam pewna że mam jeszcze na to czas i że pewnie u mnie będzie to później. Dostałam poradę że powinnam iść do lekarza. I już się zestresowałam że ze mną jest coś ie tak.. 
|
Co za bzdury!
Każdej brzuszek rośnie inaczej Ja w 18 wyglądam jak na 6 miesiąc a koleżanki w tym samym tygodniu mają dopiero ledwo widoczną kuleczkę Wszystko zależy od budowy ciała, nie ma standardowej wielkości na dany tydzień, a tym bardziej, że to dopiero 15! 
Objawy też są różne, na naszym wątku są dziewczyny który wymiotują, mają omdlenia, zawroty głowy i inne i są takie, które nie czują praktycznie nic, może lekką zgagę 
W ciąży nie ma reguł, standardu, podstawowych objawów czy typowego wyglądu 
Ruchy w 1 ciąży czuć między 20 a 24 tygodniem a w drugiej można od 18-19 lub wcześniej, ale to też nie stała reguła. Ja Zaczynam 19 i czekam na ruchy z niecierpliwością...
Takie gadanie to czysta zazdrość, bo pewnie chciałyby byś chodziła jak zombie z brzucholem jak bęben 
Jest wszystko dobrze 
Dziewczyny, pożarłam pączka z kremem toffi, może to pobudzi dzidzie do pierwszego porządnego kopniaka
Czas edycji: 2016-07-04 o 11:10
|
|
|