2008-01-12, 09:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Cytat:
Napisane przez szperrr
Czy to mozliwe, ze spi zbyt mocno, zeby czuc glod?
|
Wydaje mi się, że to możliwe. Hubert pierwsze 3 nce się nie budził (pewnie zmęczony jeszcze porodem) i położne kazały go przystawiać na śpiocha albo wybudzać
Cytat:
Napisane przez bubbel
Juz nie wiem co sie dzieje z Nathanielem  Drugi dzien maly zaczyna robic cyrki przy karmieniu cycem. Pierwsze 7-8 minut(dluzej sie nie da, za kazdym razem tylko 8 minut jakby mial zegar w dupie) ciagnie jak zawsze a potem zaczyna sie prezyc, plakac, wrzeszczec  Zabiore cycka, wyje dalej, podam go ponownie i zassie na 2 sekundy i znowu ta sama jazda. No i juz go nie nakarmisz cyckiem  W ogole wyglada jakby byl najedzony, nic nie chce sobie wsadzic do buzi. Po krotkim czasie chce znowu podac cycka i znowu placz wiec siegam wtedy po butelke i nie ma zadnego problemu  Nie prezy sie, slicznie je  I dlaczego tak jest??? Przeciez mam pokarm (karmie w kapturkach i wiedze, ze jest duzo w nich pokarmu) Mam nadziej, ze to tylo chwilowe bo chce karmic piersia a niestety laktator duzo mi nie sciaga 
Czy ktos wie co to moze byc??? 
|
Mój synek też tak czasem ma
Ja wtedy podnoszę go, trochę pokołyszę albo połazimy po pokoju i dostawiam znów -ale jak ma taką "jazdę", to w efekcie zje mniej i np za godzinę znów jest głodny.
Cytat:
Napisane przez Medusia
Witajcie Mamusie i Dzidziusie!
Było pytanie o termometr douszny. Ja taki mam i małż się wścieka,że wyrzucił 80 zł. w błoto. pokazuje mu różną temperaturę - inną w prawym i inną w lewym uchu. Poza tym dzieciom w ten sposób mierzy się temp. po skończeniu 2 roku życia. Zdaje się ,że to potwierdza biblia' Pierwszy rok życia dziecka."
|
Ostatnio oglądałam "Mamo to ja" i tam właśnie odradzali douszny - już ni epamiętam powodów (Hubert zagłuszał ), ale było, że lepszy taki przykładany do czoła.
Cytat:
Napisane przez InKa29
Moja lekarka oprócz d3 nic nie dała a wy wszystkie dajecie?
|
Ja daję wit K i D3
Cytat:
Napisane przez celka2000
bubbel - a moja rada na ten wrzask po 8 minutach jedzenia jest moze kontrowersyjna ale taka: jak zaczyna sie szarpac to odstawiasz od cyca, bierzesz na rece i nosisz przez kilka minut az sie uspokoi (o ile sie uspokoi  ) i probujesz raz jeszcze - jesli nie chce znowu - to znowu kilka minut spacerku przytulasz go...I koniec jedzenia.
Najwyzej bedzie czesciej sie domagac jedzenia.
|
Też tak robię.
A jeśli bardzo wymachuje ączkami i nóżkami - to wtedy go "ululam" bo jest zmęczony (wydrukowałam sobie ściągę z Tracy ) - najwyżej obudzi się z głodu za godzinkę, ale lepsze to niż mamy się oboje męczyć.
Moje dziecko właśnie zasypia przy kojących dźwiękach odkurzacza
|
|
|