Amatokin
Może wyszukiwarka forum nie wyłapała, ale nie znalazłam żadnego wątku dot. tego innowacyjnego kosmetyku. Zaczynają mi juz dośc dokuczac "kurze łapki" i chciałabym zainwestowac w jakiś na prawdę efektywny kosmetyk.
Charakterystyka tego preparatu znalazła sie w "Twoim Stylu" w maju 2007. Ponieważ była to wchodząca innowacja, postanowiłam poczekac na pierwsze opinie z życia. Kosmetyk opiera sie na działaniu tzw. polipetydu 153, który został odkryty przez rosyjskiego lekarza do zastosowania przy poparzeniach i jako patent odsprzedany amerykanom. Polipetyd działa na receptory komórek macierzystych pobudzajac je do dzielenia się, w ten sposób odbudowując i regenerujac skóre.
Szperając w google można na serwisach amerykańskich znależc już wiele opinii pierwszych uzytkowników, ale sa one wszytskie podejrzanie zbyt pozytywne i odniosłam wrażenie że jest to komercyjna manipulacja.
Zatem pytanie do Was. Czy któras juz używała tego kosmetyku i czy może sie podzielic spostrzezeniami? Zaznacze jescze ze na europejsim rynku "Amatokin" rozprowazany jest przez Sephorę.
|