Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tż'owe problemy z alkoholem;( - Wizażanki pomóżcie!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-01-14, 16:03   #6
MalutenkaMalaMii
Przyczajenie

Dot.: Tż'owe problemy z alkoholem;( - Wizażanki pomóżcie!!

Przede wszystkim dziewczyny, dziękuje za szybki odzew, taka pomoc naprawdę podnosi na duchu
piszecie, żebym postarała się namówić mojego Tż'eta do skorzystania z fachowej pomocy.. myślę jednak, że ten problem jeszcze jest na tyle nierozwinięty i mały, że mogę dać radę sama się go pozbyć.. zobaczymy, jeśli nie poradzę sobie sama, chyba rzeczywiście będę musiała popchnąć go w takim kierunku..
mówicie też o moim kontakcie z nim i na razie na tym chciałabym się najbardziej skoncentrować.. tylko doradźcie mi co mam robić? jak reagować, gdy słyszę, że znów wybierają się na piwko? czy mam zabraniać? czy zacząć coś tłumaczyć, czy może na razie prosić, czy zacząć już wymagać, żeby nie pił?
staram się mieć z nim ciągły kontakt, dzwonię, piszę, nawet jak jest w pracy, na zajęciach, czy na treningach swojej ukochanej koszykówki nie pozwalam mu choć na chwile zapomnieć o mnie i jak na razie wychodzi to bardzo pozytywnie, bo gdy się nie odezwę zawsze jest telefon co się ze mną dzieje
ale co robić, gdy dziś znów uslyszę, że przyszedł kumpel i piwkują przy filmie? mam prosić, tłumaczyć, czy może zdenerwować się i trochę ostrzej wyrazić swoje zdanie na ten temat? co robić dziewczyny? jest sens grozić, kłócić się o to? czy to nas nie rozdzieli?
MalutenkaMalaMii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując