|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Napisane przez Krefetka
Pan doktor mówi, że owoce to zuo. I stawia owoce na równi z fastfoodem oraz słodyczami.
mówi - 1 owoc dziennie, a reszta to warzywa.
dieta białkowa (wzdecia, gazy i ciężkostrawność) jest ciężka więc lepiej moze ograniczyć mięso.
Jezeli pacjentka jest zdrowa i ciaza to moze być wegetarianką.
Napar z lisci malin jest ok moze wywoływać skurcze i kilka malinek mozna zjesc ale nie łubiankę.
Grzyby tylko hodowlane czyli pieczarki.
Owoce nalezy myć z odrobiną detergentu.
To tyle co mówił.
tak sobie mysle ze to same frazesy. Nic innowacyjnego i nic co w jakikolwiek sposób wzbogaciło mnie, moją wiedzę i dietę...
szkoda czasu..
|
Dżizas! Zapomniałam że cukier i sól to biała śmierć, po glutenie, laktozie też umierasz. Najlepiej pić wodę i żyć miłością Teraz w necie milion blogów jak piec ciasto bez jaj, cukru, mleka, mąki, masła itp. We wszystkim potrzebny jest umiar. Oczywiście nie dotyczy to osób które faktycznie mają alergię/nietolerancje na dany produkt, ale znam ludzi które są na diecie bezglutenowej bo jest modna 

Co do detergentu to kiedyś w tv mówili że zeby zmyć w 100% płyn do mycia naczyń np z talerza to trzeba by było go opłukać ok 15 razy w bieżącej wodzie 
Cytat:
Napisane przez Świniaczek
E tam, ja tego zla zre 50x dziennie i jakos z mlodym mamy sie dobrze  ale to pewnie o cukry mu chodzilo, a u nas raczej niskie niz wysokie
To ja ubranek nie dokupuje, segregacje typowo rozmiarowa zrobie i tyle, zeby wiedziec co po kolei bedzie nosic  ale kocyki musze dokupic - mam jeden typowo dzieciecy i jeden jakis wielki mi mama sprawila, siebie nim owine 5 razy
A w ogole to Tz mnie wczoraj strasznie rozczulil  stwierdzil, ze moglby sie juz ten maly berbec urodzic, bo dluzy mu sie. Ja, jako ze wiem, ze jemu to tylko seksy w glowie, spytalam czy dluzy mu sie celibat czy czekanie za mlodym, zbulwersowany odpowiedzial, ze chcialby juz tego malego wiercipiete poprzytulac  I powkurzac oczywiscie, co tez dodal  a u niego to tak rzadko sie zdarza :P
|
TŻeci to czasem potrafią coś powiedzieć aż łza się w oku zakręci 
Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1
Za sesję żeby pogoda wam dopisała, kup odrazu więcej butli płynu bo po urodzeniu zobaczysz ile będziesz robić prań.
Ale Ci fajnie że jedziesz na wycieczkę, też bym się gdzieś wybrała - ale wszyscy sieją panikę że zaraz urodzę więc siedzę na dupie.
Dziś zaplanowałam sobie że ogarnę trochę dom, ale tak strasznie mi się nie chce;/ Ale trzeba zaraz ruszyć dupę, bo nie obejrzę się a będzie 13 i będzie trzeba jechać po małego do żłobka.
Wczoraj ogarnęłam się i zamówiłam w końcu fotelik, mimo iż parę dni temu pożyczyliśmy na wszelki wypadek od znajomych. Jak przyjdzie to się pochwalę 
|
Mnie się też nic nie chce, na dodtek nie mam dziś nic w planach. Chyba musze sobie coś wymyślić 
Cytat:
Napisane przez pati0090
ja z mojego ginekologa nie jestem zadowolona :/ nic mi nie mówi, wszystko trzeba wyciągać z niego. Wczoraj byłam na wizycie i sie pytam czy się szyjka skróciła to powiedział, że po co mi to wiedzieć skoro mogę już rodzić więc jak się skróci to nic się nie dzieje. Dostałam antybiotyk bo mi do końca grzybicy nie wyleczyli w szpitalu, a on tego nie zauważył na ostatniej wizycie 
|
Oj to nie fajnie z tym ginem. Sam powinien mówić a nie żebyś z niego miała wyciągać wszystko. Chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Cytat:
Napisane przez iweczka
Hej.
Ja miałam kiepską noc i od rana też kiepsko się czuję. Całe "podwozie" mnie ciągnie ... więc leżę. córka lituje się nademna i ogląda bajkę w spokoju...
Dziś ktg + wizyta. Ciekawe co powie.
|

Cytat:
Napisane przez superhuman
 za 35 i piona bo ja to samo  jeszcze dwa tygodnie i mogą nasze dziecia opuszczać brzuszki  torbę masz juz spakowana?
Ja dzisiaj z kolei miałam znowu noc koszmarna obudziłam sie dwa razy z takim uczuciem niepokoju i leku, ze juz chciałam budzić TZ zeby mi zaparzył melisę. Ale jakoś sama sie ogarnelam....ale było to koszmarne.
Wlasnie wstaje i idę zabrać sie za prasowanie a pózniej wstawię sobie pieluchy do prania i ręczniczki bo ładna pogoda akurat...
|
za 35tc
Cytat:
Napisane przez Talantea
ugh wogóle nie mam apetytu  jedyne co to bym piła. sie zastanawiam dlaczego
dzisiaj juz chlodniej to i przyjemniej sie funkcjonuje
|
Mnie też się nie chce jeść jak tak gorąco. Może dzis będzie lepiej, skoro u Ciebie chłodniej
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda
Ja dziś miałam "super" noc, obudziłam się prawie wymiotując, ledwo zdążyłam do toalety dolecieć, ale już z dłońmi pod brodą. Dawno tak nie wymiotowałam 
|
Biedna jesteś. Mnie ostatnio mdli rano jak mam wypić feropleks Dziś mi się śniło że urodziłaś swoje dziewczyny Kazali ci rodzić sn ale ostatecznie zrobili cc. 
Cytat:
Napisane przez pati0090
powodzenia na sesji 
no to kawałek masz do rodziców. Moja koleżanka na odwrót- zostawiła śląsk dla męża w Gdańsku
gratuluję leżaczka  u mnie już stoi z fisher price od siostry 
|
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell
Do mnie dziś przyjdzie leżaczek, też Tiny Love 
|
Zazdroszczę Wam leżaczków 
Florencee brawa za 35 tc
Ja na 56 mam 8 body z kr rękawem i chyba 6 z długim-ale te to dostałam.
Ale się dziś wyspałam Wzięłam sobie inną poduszkę, trochę wyższą niż zazwyczaj śpię i normalnie luksus! Nic mnie nie boli, mogłam swobodnie obracać się z boku na bok, nic mnie nie dusiło, pęcherz nie cisnął, nawet na plecach spałam
Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-07-21 o 12:54
|