2016-07-25, 23:58
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
Napisane przez zabciajs
Popróbuj jeszcze z ta herbatką 
Zastanawiam sie czy moze byc zwykly koper wloski do zaparzania dla doroslych czy musi byc specjalna np hipp dla dzieci. Chyba niczym oprocz ceny to sie nie rozni?
W UK jak mieszkalam potrafiłam ubrac cieplą bluze, a ludzie dosć ze kąpali się w oceanie to jeszcze dzieci na boso biegały brrrr
I co? I zdrowe są. Moja bratanica nic oprócz paracetamolu nie zazywała, a ma ponad 4 lata.
Czpeczke ubralam dwa razy. Po wyjsciu ze szpitala i raz jak bylo deszczowo i zimno z wiatrem.
Jedynie jaki mam dziwny zwyczaj to body krotki rekaw i skarpetki haha
Ale to w domu, mam naprawde na dole chłodno i mi samej nogi marzną 
|
Na pewno będę jeszcze próbować. Na rzaie podawalam lyzeczką ale moze z butelki pociagnie lepiej. Naleję malutko i moze się uda[emoji4]
Mąz jak kupował herbatkę koperkową to mu babeczka naopowiadala, ze w tych zwykłych są nieprzebadane ziola i dzieciom lepiej podawać te specjalne. Kupił Hippa[emoji4]
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11
A czy przy samym kp można tą herbatę koperkową?? Bo ja czytałam żeby niczym nie dopajać, więc ja robię tak że ja pije herbatkę z kopru włoskiego i liczę,że coś się z tego do Wojtka przedostatnie
Moje dziecko miało na sobie 3 razu czapkę - jak się urodziło, jak mu położna w szpitalu założyła i jak wychodziliśmy do domu ze szpitala.
Na razie temperatura jest taka że czapka by zrobiła więcej szkody niż pożytku moim zdaniem. W gondoli jest osłonięty, a jeśli go muszę na polu wyjąć to zawsze pieluszką go zasłaniam
|
Ja karmię tylko piersią. Rozmawialam tutaj z lekarką jak to jest i powiedziała, że te kilka lyków nie zaszkodzi a jeśli moze pomóc na bączki i koopki to dlaczego nie[emoji4]
W ogóle w tym zakazie dopajania chyba chdzi o to zeby nie poić niepotrzebnie dzieci słodkimi herbatkami i nie oszukiwac tak żołądka, bo przecież jak się napije poslodzonego rumianku to cyca nie weźmie. Ale to moja prywatna teoria[emoji3]
|
|
|