Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Skóra mi się zdziera..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-07-27, 15:39   #1
leenn
Przyczajenie

Exclamation

Skóra mi się zdziera..

Hej wszystkim, przeczytajcie najpierw wstęp: Używam kremu Skinoren na trądzik i przebarwienia, niestety po nim mam baaardzooooo wysuszoną skórę na twarzy, szczególnie żuchwa, policzki i miejsca koło ust. Wygląda to tragicznie! Jak się pomaluję to ta sucha skóra się bardzo wyróżnia..
Używam kremu Nivea ale jest na to za slaby, poza tym mam oczyszczoną twarz od Skinorenu i mnie piecze każda aplikacja jakiegokolwiek kremu. Nawilżam też olejem kokosowym, ale zauważyłam, że on mi tylko zmiękcza naskórek.
Zamówiłam krem intensywnie nawilżający Physiogel, opinie ma dobre więc czekam na niego ALE dziś jest środa a w piątek i sobotę mam wyjazd.. Obawiam się że krem mi do jutra a chociażby do piątku nie przyjdzie.
Więc PYTANIE: Jak w domowy sposób poprawić stan suchej skóry? Do wyjazdu chcę choć w niewielkim stopniu tą suchą skórę wyeliminować.
Uzywałam tez miodu, ładnie mi poprawil skórę, ale nie mogę go juz uzywac bo jego drobinki podrażniają mi skórę i jest czerwona.
NIE CHCĘ żebyście mi polecali jakieś kosmetyki, ale jakiś domowy sposób czy coś...
leenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując