Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moje zycie UK czy PL prosze o pomoc
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-07-27, 16:07   #1
kasiaasss111
Przyczajenie

Moje zycie UK czy PL prosze o pomoc

Witam
Dziewczyny prosze Was o pomoc bo sama nie wiem co ze soba zrobic.... Mam 25 lat, i zastanwiam sie czy to co robie jest ok. 2 lata temu skonczylam studia w PL (psychologia i filologia ang). Wyjechalam do USA na 3 miesiace a potem jako au pair na rok do Finaldii. W miedzy czasie zmienialam rodzine 3 razy, raz prawie zostalam pobita przez host rodzinke. Poznalam tam chlopaka Fina i zaczelismy szukac pracy bo w Finaldii kiepsko. W Pl proponowano mi 4 tys zl. a mojemu chlopakowi 6 tys na start w korporacjach, ale ze to byly pracy na zmiany i postanowilismy przyjechac do UK bo dostal oferte pracy w znanej firmie za 1800 funtow miesiecznie. Ja mimo znajomosci bardzo dobrej angielskiego i dobrej finskiego(b1, mam nawet cerytfikat panstwowy) ciezko mi bylo cos znalesc. W Pl odbylam mase studiow praktyk, zwiazanych z praca z dziecmi i lipa. Tutaj w Uk poszlam na kolejne studia Terapia zajeciowa. Studia dwuletnie zostalo mi poltorej roku. Nie zeby byly wymagajace ale mam dosc duzo praktyk... W Uk wynajmujemy pokoj , moj chlopak pracuje full time ja dwa razy w tygodniu.. uzeramy sie na mieszkaniu z ludzmi z roznym stopniem higieny, problemow itp. Niby po studiach mam tutaj w UK zapewniona super prace, ale zycie i mentalnosc ludzi mnie dobija. Mam studia i dorabiam part-time w Pizza Hut... Zastanwiam sie czy nie rzucic tego wszytskiego i nie wrocic z nim do Pl.... Kiedys mialam plany emigracje do Kanady, moje studia w UK mialy mi w tym pomoc... Mam 25 lat dalej mieszkam na pokoju, inni szaleja bawia sie, nawet tutaj w uk osoby ktore mowia kiepsko po ang i nie maja studiow daja sobie rady lepiej ode mnie. Nie chce by to wyszlo ze sie zale, ale kurcze moze cos jest ze mna nie tak? Moze ja po prostu nie nadaje sie do niczego... Co radzicie wracac ? Dzieki i przperaszam ale musialam gdzies to napisac bo moja sytuacja i mojego chlopaka nas troche dobija
kasiaasss111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując