2016-07-27, 17:46
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Darowizna a małżeńskie finanse
Cytat:
Napisane przez Doris1981
Ale przecież już po zakupie mąż ma możliwość zrobienia darowizny na Ciebie i uczynienia Cię 50% współwłaścicielką - może rozporządzać swoim majątkiem, nie potrzebuje do tego rodziców. Tego bym się chciała dowiedzieć - czy i jak to zrobić. Oczywiście on musiałby tego chcieć.
|
Tak, tak, będę z nim na ten temat rozmawiać wieczorem. Moi rodzice też chcą pomóc jakoś w tej sytuacji, chociaż sami niewiele mają. Takiej samej sumy mi nie dadzą, ale może uda się coś chociaż dołożyć żeby jednak na nas dwoje po równo to mieszkanie było.Aż mi głupio ich w to mieszać, bo to przecież nie tak miało być.
Cytat:
Napisane przez Chatul
Pomyśl też o tym, co możesz zrobić, żeby zwiększyć swoją pewność siebie i asertywność. To niepokojące, że w szalenie istotnej dla siebie sprawie zgodziłaś się na układ, który całkowicie przeczy Twojemu poglądowi na temat finansów w małżeństwie, podziału majątku i zaufania do współmałżonka.
|
Jeszcze raz tłumaczę, że kiedy ja się na cokolwiek zgadzałam to nie tak to miało wyglądać, a układ był jak najbardziej w zgodzie z moimi poglądami.
Edytowane przez Touslesjours
Czas edycji: 2016-07-27 o 17:50
|
|
|