2005-08-24, 14:44
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D
Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Wydaje mi się że Mira Bai jest generalnie dostępna szeroko poza Polską - nie słyszałam by zapach był wycofywany... w każdym razie wiem już z dobrego źródła że w Polsce się nigdy nie pojawił  Mira Bai jest bardzo Chopardowski - mam słabość do tej firmy, choć nie wszystko mogę nosić, podoba mi się też męski Casran - na mój nos wszystkie perfumy Choparda mają ze sobą coś wspólnego, jakąś taką jadalną słodycz... Mira Bai też należy do kategorii edibles, czyli tych zapachów jadalno-smakowitych, bardzo apetyczny ale jednak dość lekki i musujący dzięki tym początkowym akordom owocowym - bardzo wyraźnie czuć tu porzeczkę, nie taką słodką i orzeźwiającą tylko lekko posłodzoną  taka porzeczka w czekoladzie - zresztą te pralinkowe nuty są tu naprawdę wyczuwalne; wanilia, sandałowiec - baaardzo przyjemny zapach a jednak nie aż tak obezwładniający jak Casmir  Kupiłam w ślepo małą 30ml bo akurat trafiła się okazja a ja nie miałam jak powąchać - i naprawdę nie żałuję tego zakupu 
|
Kurcze jest na Allegro, ale boje się kupic w ciemno, choć Twój opis brzmi kusząco
|
|
|