Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-07-28, 13:18   #2486
LuckySparkle
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Witam sie z wami dzis po raz pierwszy stalo sie... zwolnili kolezanke wiem, ze to wredne... ale sie ciesze. Na jej miejsce(czyt. Moje) wskoczy dziwczyna, ktora naprawdę na to zasluguje.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Hejo 🐸

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Nowa koleżanko cześć 😉

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Migdalek ja raz na jakiś czas jak mam słabszy dzień
Pije lekka kawę i czuje się po niej lepiej
Bardziej mi się tedy ma życie

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Ja miałam ciężka noc
Śnił mi się spadajacy na mnie sufit
A to przez to że wczoraj
Lezymy sobie z Karolem w lozku
Godz 22.30
Tż gdzieś tam coś robił
I nagle słyszę odgłos tluczonego szkła
Myśle sobie tz znowu coś w kuchni potlokl
Ale zaraz zaraz
Żadnego przekleństwa nie słychać
Cisza w domu
Wstałam wchodzę do kuchni, a tam pusto
W dużym pokoju stoi tz i patrzy się na żyrandol
Jeden z kloszy spadł na podłogę i się potlokl
Byłam w takim szoku że do tej pory nie wierzę że to się stało
Bo planowalam w dużym pokoju postawić kiedyś kojec dla Karola
Mniej więcej po środku pokoju
W pobliżu tego miejsca gdzie spadł klosz
Cieszę się że on spadł teraz a nie później
Nie chce myśleć co mogłoby się wydarzyć gdyby był z nami Karol juz
Byłam w takim szoku i czułam taki lek że cała noc mi się śniło tak ciężko 😓

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Wiem że to zdarza się raz na milion lat
Ale nam taki uraz po tym że nie postawie karola
Np jego maty do zabawy gdy będzie większy pod tym pieprzonym zyrandolem 😑

sufit... no u nas tez problem sie pojawil z sufiten w pokoju Lili. Kupilismy dom do remontu wiec sie spodziewalismy, ze niespodzianki beda.
W.UK stosuje sie plastering zamiast gipsowania. Na suficie chcielismy farbe sciagnac steamerem i nagle caly ten plaster zaczal odpadac. Tz sie ucieszyl, ze to teraz a nie potem jakby mama w pokoju zamieszkala.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja wracam już na codzienne moje tory. Tż w pracy, a ja z dziećmi. Choć nie do końca, bo nie muszę wstawać o 8, bo dzieci mają wakacje, tylko jak się obudzimy I Maks został jeszcze na 10 dni u babci i potem z nią przyleci.

Oczywiście napiszę wam o wózkach, ale jak znajdę dłuższą chwilę. Ale Wy też piszcie, jak coś oglądacie!

No jak nic? Masz dobrą koncepcję Najpierw gondola, a potem wypasiona spacerówka, tak? To dobre rozwiązanie wg mnie choć mało popularne i może być Ci ciężko kupić samą gondolę. Ja zrobiłam podobnie z Kajem z tym, że tą spacerówkę kupiłam od razu przed porodem z dobrym fotelikiem i na szybkie wypady do sklepu czy lekarza, wyciągałam tylko z bagażnika lekki stelaż, a na wygodne spacery mieliśmy duży traktor

A co konkretnie Ci się w nim podoba? Pytałaś producenta, gdzie sprzedaje?

A jakie są Twoje wymagania?

Dokładnie! Lub po prostu przystawiać więcej dziecko, a jak to nie pomaga, to poprosić o pomoc doradcę laktacyjnego.

Jeśli chodzi o alkohol przy karmieniu, to ja mam jedną bardzo prostą zasadę - karmię, to nie piję ani łyka, jak w ciąży. Myślę, że nikt nie zbadał ani nie ustalił żadnej "bezpiecznej" ilości ani czasu, który trzeba odczekać.

Ciągle jestem z Tobą Mi też po najedzeniu się polskich pyszności, po urlopie wyskoczyło +6 Ale u mnie jest na razie 18 tc
Jeszcze nic nie zdecydowałam, ale rozważam głównie Camarelo, Baby Design, Jedo lub Mutsy. Co do spacerówki też jakieś małe typy się pojawiają, bo jeden wybór u mnie zależy od drugiego. Ale to się jeszcze może zupełnie zmienić, bo jeszcze przede mną buszowanie w UK

Sama nie wiem co bym zrobiła A możesz jeszcze w innym czasie zobaczyć/zacząć tą szkołę rodzenia?
Albo idź, ale bądź ostrożna. Jak tylko źle się poczujesz, to usiądź gdziekolwiek, odpocznij.

Rany, masz rację, że przypadek, ale na pewno też bym już była nieufna wobec żyrandola. Decyzja za Tobą, postaraj się już spać spokojnie
Moje wymagania?
1. Lekki
2. Niski(ja mam 158cm)
3. Buda na tyle gruba by oslonila od wiatru (te angielskie niektore sa mega cienkie).
4. Możliwość zamintowania adapterow maxi cosi.
5. W miarę wygodna spacerowka. Dużo jezdzimy po parkach i za miasto więc chcialabym nez problemu isc z ta spacerowka np polną droga.
6. Super jakbys soacerowka ściągala sie do prania... ale to juz tak extra moje widzi mi sie.

Duzo tego?
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora