2016-07-28, 14:50
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Napisane przez iweczka
Ooo tluszczyk z mięsa i wędliny do dziś odkrajam 
|
Ja też a filet z kurczaka czy inne mięso jak zaczynam czyścić z błonek i różnych takich, to jest po wszystkim o co najmniej 1/4 lżejszy
Cytat:
Napisane przez virginia
dzięki! 
Ja też się nie mogę doczekać Kasi 
A wczoraj po przytulankach z mężem, jak już przysypiał prawie pytam go czy on też nie może się doczekać. Coś chyba źle zrozumiał bo mówi 'jak wrócisz do formy to dopiero zobaczysz'  . Ja tu o córci a ten o harcach... 
kciuki za pogodę i sesję!
co ciekawego zamówiłaś?
|
Głodnemu chleb na myśli 
Przyszedł "Ja, inkwizytor. Kościany galeon" Piekary (ostatnia wydana z cyklu o inkwizytorze Madderdinie) - zaczytuję się od rana, bo uwielbiam ten cykl. A że pozycja ma 586 stron, to muszę czytać szybko, żeby doczytać przed rozpakowaniem Niestety mam w zwyczaju czytanie kilka książek równocześnie więc może być różnie
Przyszły jeszcze: "Kot w stanie czystym" Pratchetta, "Tylko martwi nie kłamią" i "Florystka" Bońdy.
A aktualnie jestem na ostatnich stronach "Sprawa Niny Frank" tej samej autorki i w połowie "Piątego Elefanta" Pratchetta (po raz któryś bo w oczekiwaniu na dostawę musiałam coś podczytywać, a mam wszystkie pozycje z uniwersum Świata Dysku więc zawsze do jakiejś mogę sięgnąć w ramach poprawiania sobie humoru ).
Dopiero co skończyłam ostatniego Jo Nesbo i niezmiernie żałuję, że nic więcej w Polsce tego autora nie wydano (a może on nawet nic więcej nie napisał ). Czaję się na Camille Lackberg, ale to po następnej wypłacie i o ile będę miała czas na lektury pomiędzy karmieniami.
Cytat:
Napisane przez aneks17
Po prostu piersią G. Rapley i T. Murkett
Pan Lodowego Ogrodu t.4 Grzędowicza
Grzech aniołów Ch. Link
|
Pan Lodowego Ogrodu mi się podobał i wciągnął bardzo, choć nie jest to zdecydowanie najleżejsza lektura. I fakt, pierwsze tomy najlepsze, potem było coraz ciężej.
Cytat:
Napisane przez florencee
Teraz mam taki problem, że żadna książka nie chce mnie wciągnąć, długo trwa ten stan i mam pełno zaczętych i porzuconych - aż wstyd, że tak mało przeczytałam na L4 od stycznia, a taką niby jestem fanką literatury. ;P
|
Czytanie powinno byc przyjemnością i relaksem więc skoro akurat Cię nic nie wciąga, to może to nie jest odpowiedni czas?
|
|
|