2008-01-21, 21:04
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez Wiedziemka
często spotykałam się z okresleniem nieprzyjemne uczucie, dyskomfort, w każdym razie jest to trochę inna waga odczucia niż ból - stąd pytanie po porodzie naturalnym podobno szyjka macicy jest jednak nieco rozciągnięta i ułatwia jednak "montaż", przez co czyni go ( aprzynajmniej powinna) mniej bolesnym
|
Taa...rozciąganie szyjki faktycznie można określić mianem dyskomfortu, lub nieprzyjemnego uczucia, bo to nie to było powodem tego potwornego bólu tylko reakcja macicy na ciało obce, niektóre kobiety po prostu "tam" sa wyjątkowo wrażliwe...
Cytat:
Napisane przez paula78
bergamia czy podczas wyciagania starej zaklad sie od razu nowa ?
sama sie zastanawiam nad kolejna chociaz u mnie w luty mina 2 lata wiec mam jeszcze troche ale juz sie boje ,a wolalabym przezyc to za jednym razem niz wyciaganc a za pol roku isc na zakladanie kolejnej.
|
Paula, no właśnie o to samo miałam się Ciebie pytać. Ja sama nie wiem co robić, mi w kwietniu "stuknie" 2,5 roku i właściwie powinnam coś zadecydować, umówie się niedługo na wizytę to skonsultuję sie z lekarzem...bo właśnie bardzo się boję, ale ponoć samo wyciąganie nie boli, nie bardzo w to wierzę ale mówiła mi to koleżanka która też przeżyła bolesne zakładanie, więc może jednak
Ale tak sobie właśnie myśle, że jeśli zaraz po wyjęciu założę nową to może moja macica nie będzie się tak buntować...
|