Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty- część XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-07-29, 17:51   #3397
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Koty- część XII

Cytat:
Napisane przez Kucias Pokaż wiadomość
U mnie wyprawka gotowa, ale kicia brak. Możliwe, że mój amant znalazł już dom, to oczywiście dobrze, choć szkoda, jutro się dowiem może więcej, mają sprawdzić jak reaguje na szczury u innej dziewczyny. Jeśli będzie ok, to poszukam innej bidy do pokochania .

Karmy na razie nie mam tylko bo byłoby bezsensownie robić to wcześniej skoro nie wiem jeszcze co i jak i czym mogę karmić, ale w razie możliwości skłaniam się na razie do dobrych puszek. Myślę nad próbkami catz finefood, granata, grau, lily's kitchen.
No i mam jeszcze do kupienia większy drapak. Na razie mam kartonowy z piłeczką, . Może jakieś półki na ścianę, żeby kicio miał więcej miejsca do chodzenia.
Zamiast półek na ścianę polecam zabawki typu wędki.
Pomoże Wam to przełamać pierwsze lody.
Co do chodzenia po ścianach- poczekaj. Bo jak trafi Ci się maluch to zanim nabierze krzepy na tyle by bezpiecznie chodzić po ścianach to troszkę czasu minie.
Drapak też dobiera się do wieku zwierzaka, więc tu też bym się nie śpieszyła. Jakiś malutki na początek wystarczy. Ważne by kot od razu poznał miejsce, w którym bezpiecznie może drapać.
Podstawa to miseczki, zabawki wędka, jakieś posłanko do spania, coś typu kryjówka (choćby pudło z dziurą i jakimś kocykiem w środku- bo na początku kotek będzie w stresie i musi mieć gdzie się schować), kuwetka- na początek najlepiej otwarta z szerokim rantem no i żwirek (najlepiej bezzapachowy). Jeśli szczególne wydatki to bardziej niż półek możesz potrzebować Felliway do kontaktu jeśli kotek będzie w bardzo dużym stresie.
Jak byś szukała innej bidy to choćby schronisko w Krakowie przepełnione -98 kociąt od ręki ot tak do zabrania.

Edytowane przez MissChievousTess
Czas edycji: 2016-07-29 o 17:53
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora