Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zmieniamy branżę - wątek motywacyjny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-07-30, 12:38   #5
MsLizard
Zadomowienie

Dot.: Zmieniamy branżę - wątek motywacyjny

Cytat:
Napisane przez Zefirkowa;63601086[COLOR=Silver
]

---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ----------

[/COLOR]

Masz na tym polu jakieś doświadczenie? Bo z tego co czytam to nawet na "rzemieślniczym poziomie" jest duża szansa na fajną pracę.

Poza tym musiałabym być szalona, że jako samouk tak od razu będę na "świetnym poziomie" na początek rzemieślnictwo mi wystarczy a potem małymi kroczkami do celu.

Nie mam noża na gardle i nie chcę tkwić w obecnej branży bo ona jest nieprzyszłościowa. Poza tym dążę do tego żeby móc pracować zdalnie, najlepiej jako freelancer lub na własnej DG
Niestety nie, to nie jest tak, że nauczysz się podstaw i będziesz rozchwytywana - mówię tu konkretnie o programowaniu. Tak na prawdę na polskim rynku nie brakuje informatyków i inżynierów z zawodu, bo jesteśmy krajem gdzie na prawdę dużo osób kończy takie kierunki, ale brakuje ludzi, którzy na prawdę coś potrafią. U nas na studiach matematycznych, też mówili, że nie trzeba być super specjalistą, ale jak były spotkania z firmami to się okazywało, ze wcale nie mają małych wymagań. Poza tym na rekrutacjach są wstępne testy, które weryfikują wszystko.
MsLizard jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując