2008-01-22, 14:27
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: CHCE byc LADNA:P POMOCY!!!
Po moich doświadczeniach mogę powiedzieć, że nie warto kombinować samemu - dlatego z brwiami do regulacji (i może spróbować henny brwi i rzęs?) koniecznie do kosmetyczki.
Jeśli chodzi o fryzurę i kolor - tutaj też nie warto próbować samemu. Eksperymenty z samodzielnym farbowaniem kończą się zazwyczaj płaczem - farbowanie samemu działa dobrze, gdy już mamy sprawdzony odcień robiony w fryzjerki no i wiemy jak nakładać farbę, na ile itp. - znamy pod tym względem nasze włosy. Może wartoby się wybrać do fryzjera-stylisty? Nie piszesz skąd jesteś, ale jeśli masz gdzieś w okolicy salon Berendowicz&Kublin, to tam właśnie dobierają fryzury i kolor indywidualnie (no ale wiąże się to z wydatkiem dwu-trzykrotnie większym niż w innych salonach fryzjerskich). I moim osobistym zdaniem przydałaby Ci się kapsułka nawilżająca - taki zabieg w salonach fryzjerskich to wydatek około 30-50zł, a naprawdę warto.
Fakycznie masz dosyć bladą cerę... cóż, Wizaż jest antysolariowy, ja właściwie też, ale że mam kłopot z trupią bladością twarzy to raz na miesiąc-dwa się wybiorę, a tak to moim najlepszym przyjacielem jest Dove Summer Glow Niektórym z bladością do twarzy, ale wydaje mi się, że Tobie nie - i z tym trzeba walczyć, a nie się pogodzić Ale oczywiście bez przesady, z umiarem i klasą 
Hmmm... a jeśli chodzi o kosmetyki, to polecam zajrzeć na na KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/
I tutaj poszukać dla siebie kosmetyków. Warto poprzeglądać te w kategorii 'najlepsze' - zazwyczaj pośród kilku-kilkunastu najlepszych można znaleźć coś w przystępnej cenie i do własnego rodzaju cery. Taki niezbędnik moim zdaniem to podkład, korektor, kredka lub cień do brwi, dobry tusz do rzęs, róż bądź rozświetlacz + profesjonalny pędzel, dobry błyszczyk (polecam Vichy oligo 25, i pomyśleć że kiedyś nie lubiłam błyszczyków ), brązowa kredka do oczu, a poza tym to jeszcze naturalny lakier do paznokci np. Inglot 82 i perfumy pasujące do osobowości
Mam nadzieję, że conieco doradziłam, sama jestem w trakcie metamorfozy twarzowo-włosowo-odchudzająco-ciuchowej i jak na razie słyszę same pochlebne opnie, a przede wszystkim lepiej i pewniej się czuję!
|
|
|