Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - EDkowe - Poznajmy się!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 20:45   #12
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: EDkowe - Poznajmy się!

Cytat:
Napisane przez MonikaZmyślona Pokaż wiadomość
Cześć.
Przeczytałam Wasze wypowiedzi dziewczyny i po prostu nie mogę nic nie napisać.
Ja przez całe swe krótkie życie (jestem w wieku Ludowej) byłam pulchną osobą. Pamiętam, że miałam 11 lat i podkradałam mamie Super Linię .
Moje 'dietetyczne odchyły' kończyły się na poczytaniu, "byciu na diecie" 2 dni, a potem mówiąc kolokwialnie dawałam sobie siana. Potem przez kilka lat najpierw się nad sobą uzalałam (zwykle jak znów uslyszalam jakiś 'miły' komentarz), drukowałam stosy informacji o diecie i na tym sie konczyło. Wytrwała to ja byłam ..nie ma co. Nigdy w lecie nie miałam na sobie szortów, tudzież innych części garderoby odsłaniających uda. Jak widziałam jakieś spodnie w sklepie "Kupię sobie jak schudnę". A za chwilkę na lodziki marsz
We wrzesniu roku ubieglego gdzies znalazlam sobie silę (do tej pory sie dziwie, ze mi sie udaje). Na poczatku moje mysli zaprzatala tylko redukcja (wiecie jak to jest gdy sie zaczyna odchudzanie). Poznalam zasady zdrowego odzywiania - co in, co out itp. Mialam podczas diety rozne "przygody" - typu mala kalorycznosc, czasem tez wzmozony apetyt. jak cos bylo nie tak, po prostu wchodzilam na to forum i pisalam, prosilam o porade. Zawsze mi jej ktos udzielil (szczegolnie Ludowa, Ather - dziękuję przy okazji ).
Choc teraz sadze, ze tez za bardzo mysle o odzywianiu - choc zauwazylam, ze dzieje sie tak wtedy kiedy mi sie nudzi. Na zajmujacej lekcji (ktorych ostatnio jak na lekarstwo ) nie mysle, co bym zjadła, jak polaczyc itd. Nabrałam wprawy i nie moge juz doczekac sie utrzymania [jeszcze daleka droga, bo postawilam na zdrowy ubytek masy ciała]
Nie wiem dlaczego to piszę - nie cierpię na ED, ale przeraziły mnie Wasze wypowiedzi. Jesteście takie młode ..
Dobrze, że ja w końcu znalazłam w sobie siłę do zrzucania wagi - w koncu przestane co chwile uzalac sie nad soba jaka to ja gruba i spedzac pol zycia nad szukaniem 'nowej, innowacyjnej diety'. Ja juz swoja znalazlam
A Wam zycze odnalezienia tego, co naprawde wazne.
I przepraszam za chaotycznosc wypowiedzi, ale czułam potrzebe udzielenia sie w tym watku.

Pozdrawiam
szczególnie dziękuję za "Jesteście takie młode .." chyba,że mnie się nie tyczyło ?)
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując