Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-01, 13:35   #610
rembertowa
Zakorzenienie

Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Czyli jednak można nie chodzić na spacery z partnerem w sandalach i skarpetkach i to nie jest przemoc, toksyn i tylko o krok od lania?
można w ogóle nie chodzić z partnerem na spacery. Jeśli dla kogoś te sandały i skarpetki są równie dramatycznym no go, co dla mnie praktykowanie katolicyzmu - to trzeba sobie znaleźć partnera, który podziela niechęć do sandałów i skarpet, jasno to określając na wstępie. Jeśli niechęć partnera w trakcie związku ulegnie zmianie, trzeba rozpatrzeć, co z tym robimy. Jakby mój partner się nawrócił, to bym go zostawiła, ale jeśli ktoś w sprawie skarpet i sandałów byłby mniej restrykcyjny, to może renegocjować granice niestosowności tychże.

Gdyby ktoś postanowił mi wyjaśnić, w co mam się ubierać, w warunkach innych niż fabryczny dress code, to bym go wyśmiała. Niemniej, rozumiem, że niektórzy mają do estetyki ubioru podejście wręcz religijne, jak to zastrzegą na wstępie, to właśnie - można ich wyśmiać i pożegnać. Albo się zgodzić, w końcu zgadzamy się na rezultaty różnych szajb partnera, jeśli nam to nie robi albo się w sumie z nim zgadzamy.

W wątku jednak dyskutujemy o zgoła innym przypadku.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując