Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Antykoncepcja dla nieródek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-01, 18:24   #7
Myrthle
Przyczajenie

Dot.: Antykoncepcja dla nieródek

Miałam Jeanine, kosztują 40-60 zł za opakowanie na 21 dni.
Są to aktualnie najlepsze tabletki dostępne na rynku, mają hormony IV generacji, nie tyje się na nich (nawet się chudnie), nie ma się bolesnych miesiączek, nie są obfite, libido jest ogromne oraz nie ma się trądziku.
Mają jedną wadę: u niektórych kobiet może się pogarszać szybciej wzrok, oraz lekko wysuszają oczy.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez shantai Pokaż wiadomość
Ja mam miedzianą wkładkę, też nie rodziłam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jaką dokładnie? Na ile lat? Jak wyglądało zakładanie i zdejmowanie? Jak wrażenia? Jak wyglądał okres przy takim czymś?

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Co do wkładek to zerknij tutaj, jest wiele przydatnych informacji i przede wszystkim opinie dziewczyn które wkładek używają: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=79103&page=168

Nie wiem jakich tabletek używałaś skoro piszesz że są tak drogie. Ja stosuję Seasonique, opakowanie na 3 miesiące kosztuje 60 zł więc wychodzi drożej niż wkładka ale nie jakoś tragicznie dużo. Wkładka czy implant są dobrym rozwiązaniem, pod warunkiem że wiesz że nie będziesz chciała zajść w ciążę przez cały okres ich stosowania (czyli np. 5 lat). Inaczej koszty stosowania mogą mocno wzrosnąć, jak za rok stwierdzisz że chcesz zostać mamą i trzeba będzie wyjąć wkładkę lub implant. Ja sama zastanawiałam się nad wkładką, ale nie wiem czy za rok lub dwa nie będę chciała mieć dziecka więc uznałam że na razie zostanę przy tabletkach.
Na pewno z dzieckiem poczekam co najmniej 3 lata, jestem póki co zbyt młoda, a jeszcze ślubu nie chcemy brać, wolimy po studiach. Studia skończę za 5-10 lat (wliczam specjalizację), a on za 2 lata, więc ślub i tak najwcześniej byłby za 5 lat.
Myrthle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując