Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Makijaż Makijaż Makijaż
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-09-03, 11:02   #1
Julietta
Raczkowanie

Makijaż Makijaż Makijaż

Jak u was jest z makijażem, chciałabym wiedzieć czy wychodzicie czasem niewymalowane albo wystarcza wam tylko trochę szminki i czy w domu też macie makijaż czy zmywacie od razu ?
Czasem widzę kobiety które mają na twarzy resztki startej szminki i trochę niedbale nałożonych cieni tak jakby makijaż był dla nich przykrym obowiązkiem. Ja bardzo lubię się malować i nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez pełnego, starannego makijażu i kompletu kosmetków w torebce. Makijaż jest dla mnie bardzo ważny, często go poprawiam, sprawdzam w lusterku, zastanawiam się czy dobrze dobrałam cienie, czy szminka ma odpowidni odcień, czy nie za mało różu i t.d. Lubię wyraźny, elegancki makijaż, używam dużo cieni, tuszu, bardzo lubię szminki i zawsze muszę mieć idealnie wymalowane usta, zdarza się nawet że mam ochotę coś zjeść ale nie jem żeby nie zepsuć makijażu. W domu też wolę być wymalowana, zwykle jak wracam po południu to zmywam makijaż, odświeżam się a potem znowu dokładnie się maluję i cały czas jestem w pełnym, wyjściowym makijażu, lepiej się czuję wymalowana i nie muszę się martwić że ktoś może przyjść a ja będę bez makijażu. Makijaż to dla mnie jedna z najważniejszych rzeczy, a jak jest u was, co o tym myślicie ?
Julietta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując