Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-02, 12:41   #2295
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.

Dzięki dziewczyny za Wasze wsparcie , jesteście nieocenione, może rzeczywiście dużo spraw u nas nałożyło się na siebie a może i ja przez hormony ciążowe trochę wyolbrzymiam i się czepiam.
Co do moich pytań poczekam chyba aż Florence wyjdzie ze szpitala , kto jak kto ale ona na pewno rzetelnie to sprawdzi...

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Załącznik 6568656
Ciekawe czy synek mi na tym lepiej wyrośnie. :P
na pewno

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
a dziś rano Tż przedstawiał Tosi rodziców. Mówił do brzucha jak mamy na imię, jaki kolor włosów, itd... hehe
słodko

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Odpisuje zbiorowo
Ledwo co odłączyli KTG zabrali na USG (męczyli mnie godzinę). Nawet biszkopcika nie zdążyłam chwycić ;(

Na USG, tyle co zarejestrowałam to waga 2900 +/-15% łożysko przesunęło sie z przedniej ściany z przodu na przednia ścianę ale lewa. Wody 8-9. Łożysko 2st.
Nie wiem czy to co podali to dobrze czy zle, po prostu podali i tyle.

Jak juz wróciłam na sale dostałam pyszny obiad.. Cukinie marynowana warzywami. Nie wiem czy głodna byłam czy to rzeczywiście takie pyszne było.

Mam trochę odpocząć i zabiorą mnie na pierwszy test z oksytocyny..

A ja mogę tu trochę poleżeć tak bardzo zależało mi na przyjęciu ze teraz mi sie tak bardzo z opuszczeniem oddziału nie spieszy

Oczywiście co do wagi to wazę 84kg, a to oznacza 2kg wzrostu od 1trym
2 kg tylko przytyłaś od 1 trymestru?
Faszerowana cukinia brzmi smakowicie mmm...

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Witam się w pierwszym dniu 39 tygodnia
Myslałam, że jak opuszczę 1 dzień sierpnia to już co najmniej 2 nowe maluszki sierpniowe się pojawia, a tu się akcje dziś rozkręcają dopiero

Ja byłam rano na zdjęciu szwów z pleców, z uda we czwartek, wtedy tez mam wizytę i ktg. Chciałabym, żeby mała do tego czwartku w brzuszku posiedziała, a w piatek sie zabieramy za wyganianie Idealnie dla mnie, jakby urodziła się w weekend Ale jak poczeka do terminu 15/08 to też nie będę bardzo rozpaczać. Szkoda, że nie można sobie tak po prostu wybrać dnia porodu Skurczy żadnych nie czuję, czopa ani widu ani słychu, tym bardziej wód...Tz jedzie zaraz na Śląsk i wróci póxno, ale za to koleżanka z pracy po południu na ploty wpadnie więc nie jest źle.
na zdjęciu szwów? A co się stało bo chyba coś nie doczytałam?
Miłych plotek z koleżanką!

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Planowane są kolejne usg, żeby wzrosła pewność co do tych wód i wagi, ktg, kontrola cukru - mam sama mierzyć i im wpisywać, a także popobierają mi krew - ruchy mam liczyć też.

Jeszcze się pochwalę, że mam ujemny GBS. ;P A co do tego guzka i cyca to dowiedziałam się, że wszystko w normie i tak może być z ubarwieniem, a guzek to może powiększony węzeł chłonny i mam zgłaszać jakby się zmieniał.
To dobrze że GBS ujemny i ten guzek to nic poważnego!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dostałam właśnie dużą biedronkową reklamówkę ubrań dla Małej w tym najmniejszym rozmiarze.. a więc pranie i prasowanie czas start
brzuch pobolewa,ale nie widzę w tym żadnej regularności,ale też nie sprawdzam czy jest regularnie
zaraz jadę na zakupy i zawieźć l4.. chyba nie urodzę pomiędzy tymi czynnościami?
powodzenia z praniem i prasowaniem!

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A to jest jakies becikowe niezalezne od dochodow? 8)
jest, jest ale może niech ktoś mądrzejszy ode mnie Ci to wyłoży... jakiś czas temu pisały tu dziewczyny o tym.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ja leżę na obserwacji... Bez szczególnego powodu..
Moze bedą chcieli rozwiązać ciąże??? Chciałabym wtedy leżeć w szpitalu bo jakoś nie wyobrażam sonie jechać z domu do porodu...
leżysz na obserwacji bez powodu? hmmm.... mnie ze skierowaniem od lekarza prowadzącego ledwie przyjęli... chyba dobrze Ci tam .

Lecę na korki,
miłego dnia
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora