Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-01-24, 15:04   #401
misia-26
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowe mamusie 2008!!!

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
ja generalnie lubię mleko ale z czymś, normalne to mnie mdli a teraz chyba tym bardziej. Słyszalam jakiś czas temu o badaniach że mleko jest szkodliwe dla człowieka (rodzaj białka czy coś) nie które osoby maja tez problemy z przyswajaniem mleka. mojego męza zawsze po mleku (i jego przetworach) boli brzuch, ale je bo lubi Myślę że nie ma się co zmuszać, skoro tak reagujesz znaczy,że twój organizm nie chce tego. Można jeść jogurty czy inne "kwaśńe" jesli te znosisz. Zreszta mleko niepasteryzowane podobno tez niedobre jest w ciązy (stad sery pleśniowe m.in.) . Tylko czasem się zastanawiam cos toi za tymi wszystkimi rewelacjami naukowymi, czy to nie jakies rozgrywki między producentami, bo raz się to ujawnia, raz tamto, w końcu człowiek by już nic nie mógl jeść..... Kiedys nie było chyba takich zakazów, spytajcie mam albo babc
to jeśli boli go brzuch to może nie powinien, mimo że lubi

pewnie masz rację, że wtedy nie było takich zakazów, ale wydaje mi się, że wtedy nie był tez takich rzeczy jak są teraz, np. takie sery pleśniowe czy mleko sprzedawane w kartonach lub plastikowych butelkach, z tego co wiem i nieraz czytałam, to oni wtedy pili mleko prosto od krowy lub owcy, bez gotowania, bez niczego

wydaje mi się też że skoro masz na coś "zachciewajkę" to znaczy, że organizm czegoś potrzebuje i w ten sposób daje Ci znać

ale to wszystko to sa tylko moje przemyślenia i przypuszczenia