Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - konfrontacja - toksyczni rodzice - Susan Forward - czy warto??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-05, 22:20   #33
201712242137
Konto usunięte

Dot.: konfrontacja - toksyczni rodzice - Susan Forward - czy warto??

Cytat:
Napisane przez MamParanoje Pokaż wiadomość
No niestety nie spotkałam się ze współczuciem. Może jedynie od osób, którzy byli naocznymi świadkami tego, co się działo (to raczej jeszcze jak mieszkałam w domu rodzinnym). A tak to zawsze przeważnie spotykam się ze stwierdzeniem, że jak to ja mogę odwracać od rodziców, że tak nie wolno (dosłownie). I słyszałam to nie raz, nie dwa i nie trzy razy :-( Źle się wyraziłam w którymś z postów - mieszkam w Polsce, a pochodzę z innego kraju (bardziej Wschód)
Trzeba przestać przejmować się tym, co myślą inni ludzie, szczególnie jacyś mało rozgarnięci, bo tylko tacy mogą w ten sposób skomentować sytuację. Swoją drogą znam dziewczynę (21 lat) która pochodzi z bardzo nieciekawej rodziny z problemami z alkoholem i nie boi się otwarcie o tym mówić, rzucać jakichś gorzkich, ironicznych komentarzy na temat swoich rodziców. Ja ją za to podziwiam, tym bardziej, że mieszka w wiosce, gdzie wszyscy się znają i interesują życiem innych. Ale nawet tu z tego, co zauważyłam ludzie jej raczej współczują, niż jakoś potępiają, dlatego ja też się dziwię opisanym przez ciebie reakcjom.
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując