Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - prawne zapytanie odnośnie sytuacji która przeżyłam w out lecie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-01-24, 17:07   #6
atka83
BAN stały

Dot.: prawne zapytanie odnośnie sytuacji która przeżyłam w out lecie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
tak więc. out let z mojej dzielnicy zmywa się raz na zawsze i zaserwował nam wielką obniżkę cen. upatrzyłam sobie już dawno temu sukienkę. pierwotnie kosztowała 75 w dniu wyprzedaży już tylko 5 zł.

zabrałam sukienkę do przymierzalni, nakładam na siebie i co?? nie mogę zdjąć szukam zamka, siłuję się nic!! zlana potem wołam panią sprzedającą, która rozcina sukienkę nożyczkami i karze mi za nią zapłacić. płacę, bo 5 zł to nie majątek ale nasuwa mi się pytanie:

czyj to problem, że wyszłam w sukienkę a nie mogłam jej zdjąć?? mój?? czy jej?? czy dobrze zrobiłam, że zapłaciłam za te strzępy i czy sprzedająca nie mogła darować sobie tych 5 zeta??

jak sądzicie?

EDIT: te 5 zł traktujmy czysto teoretycznie bo to nie majątek ale co, gdyby sukienka była droższa a ja np nie miałabym kasy przy sobie czy coś w tym rodzaju?
To był Twój problem,a nie Jej. Na oko pewnie była na ciebie dobra,a okazało się inaczej bo już zdjąć jej nie mogłaś.Tak,dobrze zrobiłaś placąc za podartą sukienke,bo to Twoja wina.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując