2016-08-06, 15:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Związek z cudzoziemcem
Cytat:
Napisane przez EdytkaEdytka71
Czytałam niedawno o związkach kobiet z czarnoskórymi mężczyznami .Jest bardzo dużo ludzi nietolerancyjnych ,przeciwnych takim związkom.Utkwiło mi jedno zdanie ,,Tolerancja jest miarą inteligencjii ,,,.Co o tym sądzicie?
|
A co ma piernik do wiatraka? Ktos moze byc inteligentny a nie tolerowac pewnych sytuacji. Mariana spod budki z piwem tez trzeba tolerowac? Albo narkomana z dworca?
Wolno mowic glosno o tym, ze Polacy pija i bija, ale jak juz ktos powie, ze czarnoskory zly, bo cos tam, to zaraz sie okazuje, ze nazwa cie rasista.
W tych czasach tolerancje myli sie z poprawnoscia polityczna. Ja mam gdzies jakies tolerancje, jak widze, ze znajoma, ktora jest w zwiazku z czarnoskorym, sprowadzana jest do roli sluzacej i maszynki do uprawiania seksu, to zdanie o tym facecie mam jakie mam i go nie zmienie.
Generalnie jestem zdania, ze rozne kultury nie powinny sie ze soba mieszac, bo zwykle wynikaja z tego problemy. Mezczyzna traktuje kobiete czesto tak, jak traktuje sie osoby plci pieknej w jego kulturze. Takie jest moje zdanie i dlatego nigdy bym sie z czlowiekiem z "innej bajki" nie zwiazala.
|
|
|