2016-08-07, 18:31
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak dbacie o swój wygląd?
No to teraz moja historia 
Nigdy nie byłam u kosmetyczki. Brwi reguluję sama pęsetą. Paznokcie maluję zwykłymi lakierami.
Do fryzjera chodzę co 4 miesiące na podcinanie końcówek. Włosy muszę myć codziennie. Po każdym myciu stosuję odżywkę do spłukiwania i serum na końcówki. Raz na dwa tygodnie nakładam na włosy maskę.
Mój makijaż jest raczej prosty i nie muszę się dużo męczyć, żeby go zmyć wieczorem. Zawsze pamiętam o toniku, lubię stosować serum z witaminą C i bogate odżywcze kremy. Raz w tygodniu robię peeling enzymatyczny i maseczkę.
Ciało regularnie depiluję gdzie trzeba, a po kąpieli i prysznicu zawsze nakładam balsam. Peeling robię raz na dwa tygodnie.
Co do sportu, niestety same porażki. Co jakiś czas biorę się za ćwiczenia, ale po tygodniu już przestaję. Mam problem, bo jestem osobą o drobnej budowie i niewielkiej wadze, sport chciałabym uprawiać jedynie dla lepszej kondycji, tymczasem zawsze przeraźliwie chudnę 
Staram się jeść zdrowo. Zero fast foodów, alkoholu, papierosów. Jedynie cukier sprawia mi problem, ale staram się hamować. Przestałam słodzić herbatę i inne napoje, a słodycze organizuję sobie sama, np. koktajle ze słodkich owoców czy domowe jogurty. Nie umiem odmówić sobie lodów 
Łykam olej z wiesiołka w kapsułkach jako suplement i bardzo polecam. W dwa miesiące odmienił stan moich paznokci, wzrósł też poziom nawilżenia skóry.
|
|
|