Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gdzie ślub?
Wątek: Gdzie ślub?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-12, 17:41   #1
balletoevs
Zakorzenienie

Gdzie ślub?

Witam

Piszę do Was z prośbą o ocenę, bo już sama nie wiem, z której strony ugryźć temat i czy nie postępuję zbyt egoistycznie. Wraz z TŻ planujemy ślub. Nasze rodzinne miejscowości oddalone są od siebie o ok 400 km. Obecnie oboje mieszkamy w miejscowości, w której studiowaliśmy, jednak ślub chcemy wziąć w rodzinnych stronach.

TŻ ma zdecydowanie większą rodzinę. Łącznie ze znajomymi i po uwzględnieniu osób towarzyszących byłoby to ok 80 osób. Moja lista gości zamyka się na 30 osobach. Część rodziny TŻ mieszka niedaleko mojej miejscowości więc mieliby stosunkowo blisko (10 osób).

Problemem jest wybór miasta. W mieście TŻ-ta ceny są niższe, byłoby też mniej osób przyjezdnych, którym należałoby zapewnić nocleg. Nie ma tam zbyt dużego wyboru lokali - w zasadzie jest tylko jeden, który nam odpowiada (naprawdę malowanicze miejsce). W mojej miejscowości wybór restauracji jest bardzo duży, ceny natomiast wyższe. Chciałbym żeby ślub odbył się tutaj. Obawiam się, że część moich gości nie pojedzie tak daleko. Wizja całonocnej imprezy w gronie tylu nieznanych mi dobrze osób mnie przeraża. Należę do osób, które nie lubią być w centrum uwagi, nie jestem też zbyt kontaktowa i sama taka myśl jest dla mnie paraliżująca.

Z drugiej strony jeśli zrobimy wesele u mnie to praktycznie pewne, że połowa gości od TŻ nie przyjedzie. Tak już było wcześniej u niego w rodzinie. Wtedy ogółem będzie mało osób, wydamy dużo pieniędzy a zabawa i tak kiepska. Rozum podpowiada żeby zrobić ślub u niego, ale spokojniejsza i szczęśliwsza byłabym gdyby ceremonia odbyła się tutaj. TŻ w sumie na to przystał, ale mam wyrzuty sumienia, że jedyny taki dzień w życiu a nie będzie mógł go spędzić w gronie najbliższych
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując