Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
Napisane przez Lidka99
O jaaa ale rozpierducha! 
|
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl
Mocny widok 
|
Cytat:
Napisane przez Candid
Pequenina totalną rewolucję zrobiliście. Jak po tsunami
Dzisiaj w lumpku widziałam body rozmiar 44 cm. Na torebkę cukru byłyby na styk 
|
No, tak to właśnie wygląda. Ale jak w sobotę pan wyniósł 70% gruzu to skwitowałam, że jest stosunkowo ślicznie, prawie się można wprowadzać Smuteczek, bo okazało się, że zostały płytki na podłodze w łazience, których nie było widać pod gruzem. A pod nimi sypiąca się posadzka, którą trzeba wymienić. No i kontener na gruz okazał się za mały A taka posadzka schnie 3-4 dni, a na niej miała być nowa ściana, którą mieli stawiać w środę, ale nic z tego... Mam nadzieję, że tak zakombinuję z ekipą, żeby w efekcie remont nie trwał dłużej, trochę poprzestawiamy prace... marzę, żeby skończyli do końca miesiąca...
A ciuszek 44 jest dla mnie niewyobrażalny :P
Cytat:
Napisane przez zie_l_ona
Spokojnie, nic nie zdradzam co do lokalizacji - najwyżej jak spotkam w lutym mamę z dzieckiem w bodziaku w jeżyki, to się odezwę 
Wciągniesz się w zakupy w lumpku, ja wcześniej też rzadko chodziłam, ale ciuszki dla dzieci znacznie łatwiej znaleźć (i są w lepszej jakości), niż dla dorosłych. Ciuszki, które kupiłaś są piękne, te jeże i Kubuś Puchatek boskie  Nie wzięłam tylko dlatego, że już mam po kilka sztuk jasnych bodziaków w tych rozmiarach i teraz celuję w coś w ciemniejszych kolorach. Mam już naprawdę sporo kupione, ponad 30 sztuk w rozmiarach 50-68 i teraz szukam głównie takich cieplejszych rzeczy, jakieś śpiochy welurowe itp. A kombinezon bardzo kusił, ale jeszcze sama nie wiem, czy będę kupowała kombinezon czy śpiworek do wózka, muszę się zastanowić.
Co do szpitala, to nie mam pojęcia co wybrać, każdy ma jakieś plusy i minusy. Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu do namysłu  A termin mam na 18.01.
|
Haha, ok 
Dobrze, bo już myślałam, że coś jest nie tak z tymi rzeczami, że ich nie wzięłaś :P Teraz mam tę samą misję - coś cieplejszego, ale nigdzie nie widziałam (ale też nie szukałam :P). Wymyśliłam, że trochę z mamą podziergam, sweterki, spodenki, itp. Patrzcie jakie cuda 
Ja robię ten kaftanik, ale w kolorze bladym brązowym:

A moja mama robi te spodenki:

Nie są śliczne?! Strasznie dużo czasu to zabiera, ale chciałam coś zrobionego mieć, tak symbolicznie Jeszcze zamierzam zrobić jakąś maskotkę, tylko nie mam wypełnienia, i jeszcze jeden sweterek, jakieś buty i skarpetki, coś wiszącego nad łóżeczko - tyle włóczki nakupiłam :O
Prawda z tymi szpitalami. Dobrze, że mamy wybór, i szkoda, że żaden nie oferuje wszystkiego. Jak trochę na mnie poczekasz, albo ja trochę przyspieszę, to może się spotkamy Ja sama wyszłam 2 tygodnie za wcześnie, więc jest szansa 
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl
Razem z Konkardią mamy bardzo zbliżony tp, mieszkamy w jednym mieście i prawdopodobnie wybierzemy ten sam szpital 
|
To pewnie się spotkacie na porodówce 
Cytat:
Napisane przez Candid
Konkardia spisałam sobie kilka rzeczy, które trzeba sprawdzić podczas oglądania wózków może coś Ci się przyda:
Moskitiera, pokrowiec przeciwdeszczowy na cały wózek, rozmiar po złożeniu, czy da się wpiąć fotelik maxi cosi cabrio fix, mocowanie torby, bagażnik który się nie wyciągnie i nie będzie szurał po ziemi i czy jest zabudowany, pokrowiec wysoki do gondoli żeby dziecko w zimie nie zamarzło, pokrowiec na nóżki do spacerówki, duża budka ewentualnie możliwość powiększenia, amortyzacja bujanie, ciężar, mocne kółka, ile stopni rozkładania spacerówki.
Narazie moim faworytem jest baby design dotty albo baby design lupo comfort- zobaczę co wizualnie bardziej się spodoba. Ewentualnie baby design husky który jest idealny na zimę w wersji z gondolą bo w przeciwieństwie do poprzednich ma zabudowany bagażnik (nie z siateczki) i w zestawie muffki na kierownice żeby ręce mamy nie marzły, kocyk, termiczny pokrowiec na butelkę, śpiworek i wysoki pokrowiec który w połączeniu z budką dba o ciepełko w gondoli. Jedyny mankament który dostrzegam to folia przeciwdeszczowa nie naciąga się na cały wózek ( dokupię uniwersalny jak będzie potrzeba). No i podobno parasolkę ciężko dobrać ale zamiast tego można kupić osłonę na budkę  Na stronie firmy bd można obejrzeć filmiki o wózkach 
|
Cytat:
Napisane przez surka
Dla mnie przede wszystkim
- pompowane koła
- wielkość gondoli, żeby była w miarę długa i szeroka
- duży kosz pod wózkiem i najlepiej nie zamykany, bo przy spacerówce już jest problem z wyciąganiem.
- spacerówka wpinana przodem i tyłem do kierunku jazdy, rozkładana na płasko.
- regulacja podnóżka w spacerówce.
- moskitiera, folia, osłonki zimowe, ale to już chyba w standardzie w każdym wózku.
- w spacerówce przedłużany daszek, super nam się to sprawdziło przy pierwszej córce, więc teraz też chcę mieć 
|
Proponuję takie posty na pierwszą stronę przekleić, co by się nie zgubiły :P Myślę, że sie przyda jak będziemy kupować wózki 
Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka
Dostalam wczoraj list z wynikami skanu i badan krwi na temat downa, jakiegos zespolu edwarda itp. Wszystko ok z babelkiem, wszystko negatywne, przeziernosc karkowa w dniu skanu 1.8, a dzidzis w 14 tc mial 82,2 mm 
|
Dobrze!
Cytat:
Napisane przez surka
Jestem po wizycie. Druga córa potwierdzona 
|
Gratki!
Cytat:
Napisane przez iwona335
W piatek mialam polowkowe usg. Wszystko jest dobrze, waga 330 g i 15 cm (bez nozek). Brzuszek wyszedl mniejszy o 2tyg. Ja przytylam cale 400 g. A co do plci znowu CHYBA dziewczynka bo wiercila sie ogromnie, nawet pomiar brzuszka robil kilka razy. Ostatnio byla pepowina miedzy nogami wiec tez plec byla niepewna.
|
Gratulacje chyba-dziewczynki I cieszę się, że wszystko jest dobrze 
Cytat:
Napisane przez Lidka99
Byliśmy na sushi  ale się najadłam  z pieczoną rybką też dobre 
|
Sushi <3 Wczoraj kupiłam brakujące składniki, będę dziś robić 
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64153111]Co tu tak cicho?
Mąż mi smaży placki ziemniaczane, pierwszy raz robiliśmy, ale bluzgi leciały Ciekawa jestem finalnego efektu, bo ja dziś tylko sous - chef [/QUOTE]
I jak wyszły w efekcie? Zjadliwe? Też będę robić, po remoncie oczywiście... i też nigdy nie robiłam 
Cytat:
Napisane przez chupacabra88
No co Ty! Uważaj! Mi wszyscy mówią dookoła że kobieta w ciąży nie powinna myć okien! (ze wzgl. na długie unoszenie rąk do góry)
|
Mi wczoraj babka powiedziała, że w ciąży nie można siedzieć na betonie :O Na pytanie "dlaczego" nie była w stanie odpowiedzieć, jedynie, że "tak się mówi" :P Myślę, że te okna też można, ale z umiarem, jak robi się słabo, to jasne, że nie kontynuować. Inna sprawa, że niechcący można upaść, a to już nieciekawie...
Ja się zabieram za ciąg dalszy robienia na drutach, ciekawe kiedy skończę to cudo
|