2008-01-28, 14:29
|
|
Raczkowanie
|
drogie kremy - składniki
Za namową innej wizażanki zakładam wątek na tym forum, bo jest chyba najbardziej zbliżony tematycznie. Powstało już kilka podobnych wątków dotyczących różnic w kosmetykach wysokopółkowych i tych tańszych, w żadnym jednak nie poruszono tych kwesti o których zamierzam napisać.
Zaczęłam się zastanawiać na ekskluzywnymi kosmetykami wysokopółkowych marek, ale zaznaczam, że szukam faktycznego działania, sposobu na przedłużenie młodości mojej skóry, a nie dlatego że jestem jakąś snobką.
Chodzi mi w zasadzie tylko i wyłącznie o kremy. Nie proszę o subiektywne oceny nt. konkretnych produktów. Wiem, że każdy może mieć inne spostrzeżenia dotyczące działania. Nie w tym rzecz.
Zastanawiam się natomiast nad tym, czy wysokopółkowe marki posiadają większy potenjał technologiczny tzn czy mają lepsze laboratoria, lepszych specjalistów, którzy prowadzą zaawansowane badania i na ich podstawie opracowują jakieś supertechnologie, czy do produkcji kremów używają lepszych jakościowo składników?
Na pewno wiąże się to z pieniędzmi, więc możnaby założyć, że firmy produkujące drogie ekskluzywne kosmetyki są bogatsze i mogą sobie pozwolić na lepsze laboratoria i bardziej wykwalifikowanych pracowników, ale czy faktycznie tak jest? Ja nie wiem. Jeśli tak, to jest większe prawdopodobieństwo znalezienia naprawdę dobrych kosmetyków wśród produktów takiej firmy niż tych "średnio lub niskopółkowych".
Jeśli mój post przeczyta osoba, która wie conieco na ten temat np jakiś biotechnolog lub kosmetolog i zechce odpisać byłabym przeszczęśliwa.
|