2016-08-16, 17:38
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Moje pierwsze wesele POMOCY !
Jak w ogóle wygląda wesele? Naprawdę zupełnie nie wiesz lub nikt z Twoich bliskich nie wie? Zwykle najpierw odbywa się ceremonia ślubu w kościele lub urzędzie stanu cywilnego, później goście składają parze młodej życzenia i wręczają prezenty, a następnie wszyscy przenoszą się na salę gdzie jest obiad i odbywa się wesele.
Co do prezentu - myślę, że skoro miałabyś przyjść na wesele jako osoba towarzysząca z chłopakiem to prezent (lub kwiaty, pieniądze etc.) powinniście dać jeden wspólny od Was jako pary. Nie spotkałam się raczej aby osoby przychodzące razem dawały coś osobno od siebie Państwu Młodym.
Teraz odnośnie pytania jak się zachować - raczej normalnie być uśmiechnięta i starać się dobrze bawić. To że znasz tam tylko 2 osoby w niczym nie przeszkadza, Twój chłopak na pewno będzie znał tam zdecydowanie więcej osób więc pewnie Cię przedstawi. A i jeszcze jedno - jeśli obawiasz się jak wypadniesz przed rodziną chłopaka zwróć uwagę aby uważać z ilością alkoholu - myślę, że nie można zrobić gorszego 'pierwszego wrażenia' niż przesadzić z alkoholem i potem żałować tego co się zrobiło lub powiedziało.
Z takich ogólników to chyba tyle... No i nie przejmuj się tak, wesela są fajne
|
|
|