2016-08-16, 18:16
|
|
Bang Bang Bang
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !
Cytat:
Napisane przez j_fly
To zależy  Mojego TŻ pytam (chociaż wiem, że będzie chciał coś związanego z mechaniką samochodową lub wędkarstwem), ponieważ ma już tyle rzeczy, że nie chcę powtórzyć prezentu  Natomiast rodzicom i bratu kupuję po 2 prezenty: tacie ubranie (np. sweter) plus jakiś kosmetyk, mamie ubranie lub np. torebkę i coś z biżuterii lub jakiś kosmetyk, a bratu ubranie, plus gotówka, plus słodycze lub kosmetyk Dla najbliższych mam sprawdzone patenty, bo wiem, co im się podoba i z czego będą zadowoleni
To chyba najlepszy moment, żeby później nie zbankrutować 
|
Ja mam taki patent z rodzicami - wiem, że mamę zawsze ucieszą perfumy i przeróżne kosmetyki do pielęgnacji twarzy, a tatę fotokalendarz - to pozycja obowiązkowa wśród prezentów 
Nie dość, że nie trzeba wydawać mnóstwa kasy w króciutkim okresie, to kupując wcześniej można ustrzelić niezłe okazje na spokojnie, a nie brać jak popadnie 
Cytat:
Napisane przez julesjules
No, ja też zawsze sobie powtarzam "w tym roku załatwię prezenty odpowiednio wcześnie i będę miała spokój!" a i tak kończy się jak co roku- 20 grudnia biegam jak głupia po centrum handlowym  raz czy dwa jednak zdarzyło mi się kupić prezent dla kogoś wcześniej i jest to o tyle lepsze właśnie, że ten prezent może być wtedy jakiś oryginalny, a nie kolejne skarpetki i sweter na ostatnią chwilę.
|
Ale jak już tak biegasz, to udaje Ci się kupić każdemu coś fajnego, czy w popłochu bierzesz trochę jak leci?
Jeden raz też tak latałam na ostatni moment za prezentem dla siostry - nigdy więcej! Pośpiech, presja, nerwy 
Cytat:
Napisane przez Melka88
Ale się fatalnie czuję dzisiejszego popołudnia. Głowa mnie naparza z trzech stron
Ja już jeden prezent kupiłam. Tzn, dokładkę do prezentu  także pierwsze koty za płoty 
|
I co tam fajnego upolowałaś? 
Cytat:
Napisane przez Lady_AnneBelle
Mój brat jednego roku robił prezenty w Wigilię, w sklepie "wszystko po 5 zł"
I pomyśleć, że jeden się stara, myśli nad prezentem ileś tam czasu, kombinuje jak go ładnie zapakować, zamartwia się czy się spodoba i czy trafi się w gust a drugi skoczy na kwadrans przed zamknięcie sklepu, weźmie co zostało i po problemie
|
Znalazł tam coś fajnego? 
Dla mnie takie prezenty na "odwal się" są trochę przykre. Rozumiem gdy potrzeba kupienia upominku wyskoczy zupełnie niespodziewanie, faktycznie na ostatni moment, ale w innym przypadku?
Cytat:
Napisane przez julesjules
A najlepsze jest to, że w momencie rozpakowywania prezentu nie wiesz czy ktoś kupił dawno temu czy może dziś rano  I możemy się śmiać, ale czasami w takich sklepach "wszystko po 5 zł" jest właśnie najlepszy wybór. To też zależy od sklepu, ale w tym w mojej okolicy są zawsze tłumy.
|
Jak dla mnie - prezent może być i ze sklepu "wszystko po 2zł" Byle był trafiony i faktycznie kupiony z myślą o mnie, a nie byle by było.
Cytat:
Napisane przez chouette_
Planuję. Próbowałam podpytać na perfumowym w plotkowym wątku czy ktoś się orientuje jakie ceny są w tamtejszych perfumeriach - czy faktycznie konkurencyjne, czy raczej zbliżone do naszych perfumerii internetowych, ale niestety nie doczekałam się odpowiedzi 
|
Cytat:
Napisane przez _zgryzota_
Ja byłam na kanarach - jeżeli chodzi o perfumy to ceny są podobne do okazji w perfumeriach internetowych lub trochę tańsze - ale nie w każdej perfumerii na kanarach tak jest. Moja koleżanka zamawiała przez internet na kanarach z dostawą do hotelu, i to było opłacalne. Na pewno jest taniej niż ta strefach bezcłowych ☺za to opłaca kupować się kosmetyki pielęgnacyjne - kremy itp.
|
Czyli... witajcie perfumowe zakupy  
Gdyby ktoś pytał... 129 dni do Świąt
|
|
|