2008-01-29, 11:05
|
#5
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 10 549
|
Dot.: Baranina - sprawdzone przepisy
Podobny przepis mam w kuchni greckiej, "Musaka pod Akropolem' autorzy: Janina Pałęcka i Oskar Sobański. I w każdym przepisie jest napisane, że zamiast jagnięciny może być baranina.
Duszona baranina - mięso pokroić na kilka części, polać sokiem z cytryny i odstawić na godzinę ; potem na maśle podsmażyć dośc mocno . W garnku podsmażyć pomidory bez skóry i pestek , z solą pieprzem cynamonem i cukrem, po zagotowaniu włożyć mięso i dusić około 3 godziny na małym ogniu.
Smakowicie brzmi, ale ja chciałabym bardzo upiec to w piekarniku, z przyprawami, i z tego co się wytopi potem zrobić sos - może własnie ten co pisałaś, z białym winem. Szukam jakichś przepisów z pieczeniem, może znajde.
EDIT: w Kuchni Polskiej jest baranina duszona w kapuście (zblanszowane liście, mięso uggotować z jarzynką, ugotowane kawałki zawinąć w liście i dalej jak gołąbki - czyli dusić chwilę w garnku z pomidorami), baranina z fasolką szparagową i ziemniakami (wszytsko pokroić i dusic w garnku z przyprtawami), lub zamiast fasolki kapusta. W sumie nic ciekawego.
__________________
Cytat:
Napisane przez Hultaj
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach. 
|
|
|
|